14 març 2011
Exposicions

Barcelona: El 15 de març, L´art del menjar a CatalunyaCaixa

bonart

L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià és l’exposició de l’Obra Social de CatalunyaCaixa que es podrà veure des del 15 de març fins el 26 de juny a La Pedrera. Aquesta exposició suposa un acostament a la relació que l’art i el menjar han mantingut al llarg de la història moderna i el títol recull la doble via conceptual en què s’organitza la mostra: el menjar com a aliment i el menjar com a acte. Des del compromís que manté amb la societat a través de la seva Obra Social, CatalunyaCaixa vol oferir amb l’exposició L’art del menjar una àmplia visió de la relació tan intensa que l’art i el menjar mantenen des dels orígens i la consolidació del gènere de la «natura morta» al segle xvii, fins als nostres dies. L’exposició dedica una atenció especial a les diferents manifestacions artístiques creades a partir dels anys 60 i 70, quan el menjar i l’acte de menjar, amb tota la seva càrrega de significat, irrompen en l’obra d’artistes que cerquen altres materials, noves conductes i nous criteris per experimentar la vida a fons i anar més enllà de la representació imitativa de la realitat: ja no es tracta de contemplar, sinó de participar. 130 obres de 76 artistes procedents d’una setantena de museus i col·leccions particulars de 14 països es reuneixen en una mostra excepcional que constarà de quatre apartats: la representació de la natura morta; l’art conceptual i l’aliment com a material; els artistes cuiners, artistes que han utilitzat restaurants com a tallers d’investigació artística; i un darrer espai en el que a partir de la figura de Ferran Adrià, com a generador de creativitat, es mostren obres inspirades en el seu treball.

 

Etiquetes: ·

Una resposta a Barcelona: El 15 de març, L´art del menjar a CatalunyaCaixa

  1. Roser Fernández escrigué:

    Bona tarda,
    Sóc mestra d’una escola de primària i m’agradaria rebre més informació sobre aquesta exposició (preus, activitats, etc) ja que estem treballant tot el món de la cuina i els aliments.
    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies