banners-CAT-04-1280x150

Exposicions

'Apories sobre l’aire' al Bòlit

Fins al 19 de maig d’aquest 2024, l’aire omple de nous significats tots tres espais del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona

\'Apories sobre l’aire\' al Bòlit
Zoe Mera girona - 24/04/24

Una aproximació a l’aire, a allò que no es veu, des de paradigmes i sentits diferents, o inclús oposats. Apories sobre l’aire és una reflexió tangible sobre un tema quasi impossible. Una exposició comissariada per Ingrid Guardiola i Olga Subirós, amb les obres de Maria Arnal, Fito Conesa, Abelardo Gil-Fournier, Núria Merino, Job Ramos, Oriol Riverola, Mireia C. Saladrigues i Pep Vidal. Des de mirades ecologistes, científiques, poètiques i filosòfiques, es parteix d’una premissa que ha existit durant segles: quina és la nostra relació amb l’aire? Si bé ha estat sempre un espai per a l’observació científica, també ha estat espai per als mites, per a les guerres..., tot passa a través d’ell.

L’aire és allà on manca la materialitat. Així es planteja “Apories sobre l’aire, un nou capítol dins del programa De rerum natura, sobre naturalesa, medi i ecosistemes, que ha acollit passades exposicions com Cap a les Deus, el 2022, o Petromasculinitats, el 2021. A tots tres espais podem explorar diferents vessants i interessos, des del que és visual fins al que només es pot imaginar o sentir a través d’altres sentits, tot un repte per a l’art. Si comencem pel Bòlit_PouRodó, veurem la mirada científica de Pep Vidal o Núria Merino, que disseccionen l’aire i experimenten amb el que hi passa; així com les peces audiovisuals de Fito Conesa sobre sensibilitat mediambiental. Al Bòlit_StNicolau hi trobem l’aire a través de la sonoritat, amb els treballs de Maria Arnal i Job Ramos.

I al Bòlit_LaRambla hi trobem les instal·lacions de vídeo de Mireia C. Saladrigues i Abelardo Gil-Fournier, que exploren sobre el moviment de l’aire i els materials que el connecten amb l’entorn. Durant tres mesos acompanyaran aquesta exposició al Bòlit tot un seguit d’activitats, des de visites guiades fins a projeccions al Cinema Truffaut, tallers familiars, una performance de Maria Arnal... per apropar-nos a les reflexions científiques i artístiques exposades. Per apropar-nos a l’art des d’una nova visió i poder parlar del conjunt de materialitat que el conforma, i a l’artista com a científic i com a poeta que experimenta amb aquesta materialitat.

Premi_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88