Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Manresa inaugura el Museu del Barroc de Catalunya en l’històric col·legi de Sant Ignasi

La nova institució cultural del barroc català recupera un llegat històric oblidat

Manresa inaugura el Museu del Barroc de Catalunya en l’històric col·legi de Sant Ignasi

El passat 21 de febrer de 2024, la ciutat de Manresa va celebrar la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya, un nou descobriment cultural situat a l'històric edifici de l'antic col·legi de Sant Ignasi. Aquest nou recinte ha estat creat amb la finalitat de revitalitzar i valorar el barroc català, un corrent artístic que va quedar en segon pla durant el període del Neoclassicisme.

La col·lecció del museu consta de 182 peces d'art, majoritàriament originàries del Museu de Manresa i altres institucions com el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Col·lecció d'Art de la Generalitat de Catalunya. Aquestes peces inclouen pintures, escultures, ceràmiques i retaules, així com mobiliari i objectes d'arts aplicades, creant un ampli ventall que retrata la riquesa del barroc català. El museu també presenta una àmplia representació de la música barroca catalana, integrant el so com a element clau de l'exposició. Això, juntament amb les obres d'art, promet oferir una immersió completa en l'època barroca.

Manresa inaugura el Museu del Barroc de Catalunya en l’històric col·legi de Sant Ignasi

Amb una inversió de 7,5 milions d'euros en la rehabilitació de l'edifici i 1,9 milions més en la creació del museu, aquest projecte no només és una aposta per la cultura sinó també per l'economia local, esperant-se que esdevingui un punt d'atracció turística i acadèmica. El museu ocuparà el primer pis de l'edifici, amb previsions d'expandir i desenvolupar més espais en el futur.

A més, el Museu del Barroc de Catalunya pretén convertir-se en un centre per a l'estudi i la difusió d'aquest període, amb activitats que inclouen conferències, tallers i investigacions. Situat a Manresa, una ciutat amb un ric patrimoni d'artistes barrocs, la localització del museu subratlla aquest lloc com a seu per a aquesta institució cultural.

Amb la inauguració d'aquesta nova institució, Manresa reafirma el seu compromís amb la preservació i promoció del patrimoni cultural català, oferint una visió sobre l'herència artística de la regió que espera captivar tant a locals com a turistes d'arreu del món.

300x300Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px