JP_Bonart-1280x150px-Online-

Opinió

Un recorregut per exposicions de París, Madrid i València

Cristina Castañer comparteix les seves impressions de les exposicions que ha visitat en aquests primers mesos de l'any

Un recorregut per exposicions de París, Madrid i València

Afortunadament, hi ha molta oferta cultural en aquests moments i no pretenc fer-ne una síntesi, però si destacar les exposicions que he visitat darrerament i que m'han agradat especialment Començo per París i la impressionant retrospectiva de Rothko a la Fundació Louis Vuitton; si teniu l'oportunitat no us la perdeu. És impressionant. El meravellós recorregut per tota la seva obra, començant per les seves etapes més primerenques de realisme i acabant per aquests paisatges tan íntims amb aquest mestratge que té per reflectir-los en uns quadres en què el color i la pintura en si mateix és la protagonista. Els colors sembla que surtin dins del quadre, els quadres estan emmarcats per la mateixa pintura i l'efecte que et produeixen és de lleugeresa. L'obra de Rothko té l'efecte que, com més la contemples, més t'agrada. És l'elegància personificada. Rothko et transporta espiritualment fins a l'infinit i les seves pintures són paisatges que et porten a llocs diferents gairebé sempre d'una intimitat aclaparadora.

A València, el recentment obert centre d'Art Hortensia Herrero. No us ho perdeu! València sembla una ciutat italiana, en el sentit de la quantitat i la qualitat de patrimoni cultural en pocs metres quadrats. El centre Hortensia i la seva col·lecció són un must de l'art contemporani, almenys del que està avui al mercat, potser cap falta .. Però són tots els que estan. La restauració de l'edició i l'exposició val la pena.

Després si aneu per Madrid, recomano anar a la Fundació March, boníssima com tot el que ofereix aquesta fundació. Trobes la mirada de molts artistes cap al món precolombí, el món indígena. En aquesta exposició es barregen originals i artistes, des del segle XVIII van plasmar i van fer referència a tota la mitologia i tota aquesta estètica tan interessant i aquest món perdut i barrejat. M'agrada aquesta exposició ja que plasma i admira el món indígena del qual realment hi ha molt per aprendre. Cal destacar el bé comissariat i com es mostren les obres i es barregen les èpoques

A Madrid imprescindible també la visita a les col·leccions reials. Un passeig per la història d'Espanya i les seves grandeses; és una visita meravellosa. La Galeria de les Col·leccions Reials suposa un viatge a la història d'Espanya i reflecteixen els cinc segles d'art i cultura en un edifici excepcional. Visites un patrimoni cultural, preciós i variat des de pintures, escultures, armadures, tapissos, arts decoratives o la fabulosa col·lecció de carrosses. Comença amb els reis catòlics fins a l'actualitat i et trobes des d'El Greco, Caravaggio, Velázquez, Goya, Bernini, Kolman Helmschmid o Canops. L'edifici és imponent de Tuñón i Mansilla, que ha rebut deu premis d'arquitectura. És sobri i aparent senzillesa. Però et sorprèn, ja que des de la plaça d'orient passa desapercebut. I no es veu la grandesa fins que vas penetrant i baixant els diferents pisos. Hi ha uns vídeos a cada planta molt interessants, cal un matí o una tarda per gaudir-lo i visitar-lo bé.

Finalment a Barcelona, la meva estimada ciutat. Recomano l'exposició de Miró Picasso a les dues seus Museu Picasso i Fundació Miro. Excel·lent com es plasma l'admiració de Miró per Picasso i la relació i interconnexió dels dos artistes.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90