Miramar. Exploracions de la Mar d’Amunt és l’expressió més pura del cosmos creatiu de Paco Pérez, presentada com una experiència expositiva que convida a ser viscuda i explorada. Aquesta mostra ofereix una ocasió única per apreciar la fusió entre art i gastronomia, descobrint com la naturalesa, la inspiració i la innovació s’entrellacen en un diàleg constant. L’exposició no només posa en valor la creativitat, sinó que també genera un impacte social i cultural, en constant transformació, que replanteja la manera com entenem el coneixement i l’experiència artística.

Del 4 de setembre fins al 15 d’octubre a la Casa de Cultura de la Diputació de Griona es podrà veure Miramar. Exploracions de la Mar d’Amunt que organitza Bonart i el Restaurant Miramar de Llançà. Paco Pérez és un xef de perfil discret, però d’altíssima categoria, Paco Pérez és el segon català amb més estrelles Michelin, només superat per Jordi Cruz. Des del seu restaurant Miramar a Llançà (Girona), encapçala un conjunt de locals repartits per Catalunya, Espanya i Europa.

Paco Pérez és un xef reflexiu i viatger, un dels grans exponents de la gastronomia d’avantguarda del segle XXI, i no sol buscar grans aparicions públiques. Tot i això, és una persona inquieta a l’hora de crear i prendre decisions ràpides. Al seu restaurant, Miramar, busca reflectir el significat del nom, que mira directament al mar. Amb el temps, s’ha anat inclinant cada vegada més cap a mostrar el seu territori, sempre aportant-hi un toc de joc i creativitat. A la seva ment hi conviuen tota mena de cuines i totes les maneres possibles de fer i de cuinar.

L’experiència, creada en col·laboració amb Bonart, ofereix una sèrie de continguts immersius que guien els participants en un viatge per descobrir la proposta del Miramar. Mitjançant estímuls visuals, tàctils, olfactius i auditius, es posa en relleu l’obra que el xef ha desenvolupat i encara crea des de la cuina, combinant una visió local i internacional. Alhora, es genera un ecosistema creatiu, inspirat en la consciència bio, que pren forma dins del projecte amb la col·laboració de diferents professionals dels àmbits de l’art i la gastronomia del territori gironí.
