banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

'Som aquí, les dones en el disseny 1900-Avui' al Museu del Disseny Hub

"Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 - avui" ofereix un estudi crític dels èxits i les condicions de treball de les dones dissenyadores durant el segle passat.

\'Som aquí, les dones en el disseny 1900-Avui\' al Museu del Disseny Hub
bonart barcelona - 06/11/23

Des del 5 d'octubre que el Museu del Disseny Hub de Barcelona exhibeix la seva nova exposició temporal Som aquí, les dones en el disseny 1900-Avui. Aquesta mostra és un estudi crític dels èxits i les condicions de treball de les dones dissenyadores durant el segle passat. La mostra, que està produïda pel Vitra Design Museum, inclou el resultat de la recerca duta a terme pel departament de col·leccions del DHub amb un àmbit dedicat a les dissenyadores pioneres de l'estat espanyol, i un altre que planteja el disseny per les dones, amb peces contemporànies. Dins el programa d'activitats paral·leles "Dones X Disseny X Dones" a aquesta exposició, s'han programat una sèrie d'entrevistes, conferències, converses, activitats familiars, presentacions, projeccions, viquimaratons, microconferències, pòdcasts i visites guiades.

El millor disseny de l'any

Per altra part, també es pot visitar l'exposició temporal El millor disseny de l'any en el que es pot apreciar com el disseny i les arts influencien i són influenciats per la societat, la cultura, l'economia, la tecnologia i l'entorn que les envolta, de manera que van transformant-se any rere any.

Aquesta exposició anual mostra l'evolució de les disciplines creatives a través de projectes concrets, reals, que han estat seleccionats per jurats formats per professionals de prestigi, que han valorat l'excel·lència, l'originalitat i la innovació conceptual dels projectes presentats als premis que organitzen les associacions del FAD en les diferents disciplines del disseny i de les arts. Cal destacar l'obra Ribozim del gironí Edgar Massegú, realitzada amb filat de ferro, cel·lulosa de paper, estopa de cànem, fibra d'espart, d'espardenyes i instal·lació lumínica, que està exposada en aquesta mostra. L'exposició es podrà visitar fins al 7 de gener del 2024.

Altres mostres temporals que es poden visitar són Òh!pera (L'exposició), la itinerant Premi Catalunya d'Ecodisseny 2023, Vestir la cadira "Desnuda" i Els nous realistes. Arquitectura catalana i balear d'ençà de la crisi del 2008, que mostra el treball d'un grup d'arquitectes catalans i balears anomenats "nous realistes"- que arran de la crisi del 2008 i conscients que s'iniciava un canvi de cicle tant en la societat com en la professió, van redefinir uns nous paràmetres en l'exercici de l'arquitectura. L'exposició estarà oberta fins al 7 de gener del 2024.

Baner-generic-180x180_300x300

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal