canal-mnactec-1280-150

Exposicions

'Dilogies alternatives' a l'Escorxador de Figueres

\'Dilogies alternatives\' a l\'Escorxador de Figueres
bonart figueres - 03/11/23

Onze artistes presenten la nova exposició temporal Dilogies alternatives, Digues... Pren la paraula! comissariada per Pilar Farrés i Coll a la Sala d'Exposicions l'Escorxador de Figueres des del passat 11 d'octubre. Les onze artistes han convidat a la vegada una parella de treball, amb la qual, en equip, han ideat i executat una obra comuna, expressada lliurement en el llenguatge artístic que han cregut convenient. Els artistes que participen en aquesta mostra són: Ester Baulida i Maria Culubret, Lisa Bos i Gemma Ridameya, Mònica Campdepadrós i Maria Mercader, Pilar Farrés i Jaume Geli, Elena Font Rodà i Andres Bühlmann, Assumpció Mateu i Josep Massana, Fina Miralles i Mar Serinyà, Fiona Morrison i Michelle Wilson, Clara Oliveras i Roser Amills, Mercè Riba i Eugeni Prieto i Lola Ventós i Carme Huerta.

14a edició d'Empordaneses

En aquesta 14a edició d'Empordaneses, a diferència de les tretze edicions anteriors, no s'ha partit d'una temàtica unificadora proporcionada des del comissariat, ni d'un punt de referència comú, desenvolupat i diversificat per cada una de les individualitats participants. La novetat és que s'ha cedit la responsabilitat temàtica a cada un dels artistes i, de rebot, a la seva parella de treball.

Segons Mariona Seguranyes Bolaños, historiadora de l'Art, doctorada en Humanitats aquesta mostra "posa el focus en el treball d'equip i el veritable fil conductor d'aquestes obres i textos és la llibertat de creació que ha portat aquests 22 artistes a reflexionar sobre l'ésser humà, els misteris de la vida, la complexitat i els reptes del nostre present, i tot això elaborat des de l'Empordà". Per la seva part, Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà de Figueres, afirma que Dilogies alternatives és, potser, l'edició més original del projecte Empordaneses. Les obres d'art de la mostra es complementen amb textos, recollits en el catàleg de l'exposició, de cinc teòriques a qui també s'ha convidat a prendre la paraula i a escriure sobre el que més els interessi: experiències personals, reflexions al voltant de l'art o el territori".

La comissària de l'exposició, Pilar Farrés, assenyala que "aquesta vegada presentem un projecte que convoca onze artistes a portar la iniciativa temàtica, a parlar del que considerin que val la pena que sigui dit". Algunes de les activitats paral·leles que s'han programat durant aquesta exposició són visites comentades, el diàleg "Art i transformació", activitats amb les parelles d'artistes, activitats familiars "Paraules que dibuixen", accions educatives "Aparences" i "Triàlegs". Els horaris de visita a la mostra són de dilluns a dissabte, de 9:30 a 18:00 hores i diumenges i festius, de 10:00 a 15:00 hores.

JP_Bonart-180x180-Online_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal