JP_Bonart-1280x150px-Online-

Certàmens

Art Photo Bcn. 10 anys activant el sector de la fotografia

La fira ha rebut més de 1.400 visitants i consolida Art Photo Bcn com a punt de trobada al voltant de la fotografia actual a Barcelona

Art Photo Bcn. 10 anys activant el sector de la fotografia
bonart barcelona - 03/11/23

Del 26 al 29 d'octubre va tenir lloc el cap de setmana gran d'Art Photo Bcn desenvolupant a la quarta planta del Disseny Hub Barcelona el gruix de la programació amb la fira i el photobook market com a elements centrals al voltant dels quals s'ha activat el sector de la fotografia. Taules rodones, presentacions i diàlegs han estat els grans protagonistes amb ponents de diversos àmbits que han suscitat l'interès de més de 1400 visitants.

La fira comissariada per segon any consecutiu per Vicenç Boned ha estat de l'interès de la Fundació Bassat que ha adquirit obra de Mayte Caramés així com d'un grup de socis del Soho House Barcelona, del Reial Cercle del Liceu i una representació internacional de col·leccionistes que ens han acompanyat Moritz Neumüller per comentar les especificitats del comprador d'obra fotogràfica amb Simone Klein, Serge Kakou o Uwe Schölg.

A més d'aquesta taula sobre col·leccionisme va tenir lloc una trobada entre part de la Plataforma del Centre de Fotografia i Imatge amb Sandra Maunac i Alejandro Castellote amb una selecció de professionals del sector en institucions museístiques i centres especialitzats com Pepe Serra del MNAC, Valentín Roma de la Virreina Centre de la Imatge, Teresa Grandas del MACBA i Pepe Font de Mora de Fundació Foto Colectania. Precedits per una sessió de profunditat sobre la fotografia històrica amb una presentació feta per Martí Llorens i Rebecca Muttel sobre l'equip Daguerre de la RACAB.

Art Photo Bcn. 10 anys activant el sector de la fotografia

La presentació dinàmica de projectes fotogràfics va tenir els seus protagonistes amb Cristóbal Ascencio, guanyador de la novena edició que, acompanyat per Vanessa Roca, guanyadora de la vuitena, van repassar tant el projecte com la seva trajectòria de manera distesa. Completant l'homenatge als fotògrafs de la primera edició i la seva mostra, es va fer una xerrada sobre el sistema de visionament de portfolis i van repassar la seva trajectòria des d'aquella primera oportunitat en una taula rodona amb Isabel Lazaro, directora d'Art Photo Bcn. Els protagonistes d'aquesta xerrada van ser Adrià Goula, David Querol, Ana Frechilla, Mar Martín, Victòria Rodríguez Cruz i Juan Margolles. Les activitats van continuar ampliant el setge de la fotografia cap al reporter de guerra William Klein, la fotografia documental més creativa de Cristina de Middel o Carlos Alba. Unes accions que van demostrar el gran espectre de la imatge que es pot trobar a Art Photo Bcn.

El premi principal dels visionaments ha recaigut a Rita Puig-Serra, que protagonitzarà la imatge de la propera edició amb el seu projecte Anatomy of a Oyster, una personal visió del trauma a través de la simbologia que crea des de la perla i la seva amplitud de significats.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1