banner-1280x150-gene

Certàmens

58a Fira del Dibuix i la Pintura de Girona

58a Fira del Dibuix i la Pintura de Girona
bonart girona - 03/11/23

L'1 de novembre (Diada de Tots Sants) es va celebrar la 58a edició de la Fira del Dibuix i de la Pintura de Girona, que organitza la Llibreria Les Voltes, origen de la Fundació, que aquest any celebra el seu desè aniversari de la seva constitució. Com a novetat d'aquest any la fira ha incorporat per primera vegada el cartell que l'ha realitzat un pintor professional de trajectòria internacional que és el manresà Xavier Bartumeus. Segons fonts de l'organització l'objectiu és poder convocar un concurs obert a tothom per fer el cartell per l'any 2024 i el guanyador es donarà a conèixer a partir de la primavera vinent.

Per altra part, s'ha editat el primer número de la revista Carrers d'Art, que és una revista sobre el món de l'art i la cultura, centrada en les comarques de Girona, que està previst que es publiqui en format paper dues vegades a l'any i que també serveix com a catàleg dels artistes que hi participen en la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona. Aquest primer número disposa de 36 pàgines que es van distribuir el mateix dia 1 de novembre en els carrers on es va instal·lar la Fira que són: la Plaça del Vi, la Pujada del Pont de Pedra, La Rambla Llibertat i la Plaça Catalunya.

Una altra novetat d'aquesta edició va ser una especial acció pictòrica i musical que es va realitzar a la Plaça del Vi a càrrec de l'artista japonesa establerta a Catalunya Chiho Kijima a les 13:30 hores del migdia, i a les 17:00 hores l'enginyer de telecomunicacions, músic i emprenedor, Oriol Ribera, va dur a terme una actuació musical. En resum, art, innovació, pintura, música i literatura van ser les protagonistes de l'edició d'enguany d'aquesta Fira, que és visitada per més de 10.000 persones a l'any, hi han exposades més de 252.000 obres i està oberta des de les 9:00 a les 21:00 hores de la nit.

inclassificablesbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal