Jaume Plensa

Jaume Plensa és un escultor i artista visual català nascut el 1955 a Barcelona. És mundialment conegut per les seves escultures monumentals i instal·lacions artístiques que es troben en moltes parts del món. Gran part de la seva obra explora temes com la identitat, la memòria i la relació entre l'individu i la societat.

Plensa ha utilitzat una varietat de materials en les seves escultures, incloent acer inoxidable, bronze, alumini i, en algunes ocasions, ha incorporat elements com ara llum i aigua a les seves obres. Algunes de les seves escultures més conegudes inclouen "El Alma del Ebro", una impressionant figura d’un home assegut abraçant les seves cames i "Crown Fountain", una obra interactiva d’art públic i video escultura que es pot visitar al parc del Mil·leni de Chicago.

L'escultor Jaume Plensa, referent a nivell mundial

L’obra de Jaume Plensa ha estat exhibida en nombroses galeries i museus internacionals, i ha guanyat diversos premis i reconeixements pel seu talent artístic i la seva contribució a l'escena artística contemporània, com la Medaille des Chevaliers des Arts et Lettres de França (1993), el Premi de la Fondation Atelier Calder (1996) o el Premi Nacional de Cultura d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1997).

Articles relacionats amb Jaume Plensa