Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu de Valls acull l'obra de Tàpies

Les obres exposades a 'Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989)' procedeixen de la Fundació Tàpies, del galerista Carles Taché i de col·leccionistes particulars

El Museu de Valls acull l\'obra de Tàpies
bonart valls - 21/03/24

El Museu de Valls inaugura, el divendres 15 de març a les 8 del vespre, l’exposició Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989), que reuneix gairebé una vintena d’obres de l’artista. Una mostra excepcional ja que no s’havien reunit tots aquests bronzes des del desembre de 1987, quan es  va fer la seva presentació a la galeria Carles Taché de Barcelona.  Sí que s’havien pogut veure algunes peces soltes en diverses exposicions, però mai totes elles de nou reunides.

El passat 15 de desembre de 2023 s’esqueia el centenari del naixement d’Antoni Tàpies, un dels artistes catalans més importants de la segona meitat del segle XX. Per commemorar-ho la Generalitat de Catalunya, amb la Fundació Antoni Tàpies, han instituït l’Any Tàpies. Una celebració que tindrà ressò més enllà del nostre país, amb exposicions importants a Madrid, Brussel·les, Münster o Ceret. I multitud d’activitats, publicacions, projectes de recerca i  activitats educatives, a la seu de la Fundació Tàpies, a Barcelona, i en diversos museus catalans. Amb l’exposició Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989) el Museu de Valls  s’ha sumat a aquesta celebració. La mostra es podrà veure a les sales del museu fins 30 de juny.

El Museu de Valls acull l\'obra de Tàpies

La vinculació de Tàpies amb la ciutat de Valls no és només perquè en el fons del Museu hi ha diverses obres seves, sinó perquè l’artista hi va fondre una desena de peces a la foneria Vilà, situada al polígon industrial de la nostra ciutat, l’any 1987. I són aquestes obres les que  protagonitzen la mostra. Una exposició que feia anys que el museu somniava de poder fer, però ha estat l’Any Tàpies qui ho ha fet possible.

El Museu de Valls acull l\'obra de Tàpies

Les obres exposades procedeixen de la Fundació Tàpies, del galerista Carles Taché i de col·leccionistes particulars. L’exposició ha estat comissariada  per la crítica d’art Conxita Oliver i el director del Museu de Valls Jordi París. Els textos de l’exposició i del catàleg han estat elaborats per Conxita Oliver i el disseny expositiu és obra de Xavi Torrent. La mostra compta amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Valls i de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta mostra coincideix en el temps amb la presentació del tapís Etiqueta rogenca, 1971, d’Antoni Tàpies i Josep Royo, que el Museu d’Art Modern de Tarragona farà a la seva seu el proper dia 14 de març. Dues activitats que els dos museus tarragonins han fet coordinadament dins dels actes de l’Any Tàpies. Antoni Tàpies va treballar la tridimensionalitat en la seva obra, des dels seus inicis. Una obra en què els objectes quotidians hi jugaven un paper rellevant. Tot i aquesta predilecció per l’obra en volum, va caldre que passessin gairebé quatre dècades de pràctica artística perquè Tàpies s’enfrontés a l’obra en bronze. Serà el seu galerista, Carles Taché, qui l’animarà a fer-ho.

JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90