728x90

Exposicions

La col·lecció Bassat presenta a la Nau Gaudí 41 obres abstractes del segle XXI

Entre els 21 artistes representats es troben obres d’en Joaquim Chancho i Joan Hernández Pijuan, pintors molt presents a la Col·lecció Bassat i amb una consolidada trajectòria, que s’exposen juntament amb noves figures i les artistes Elvira Fustero, Carme Garolera, Alicia Gimeno, Laura Iniesta, Dusa Jesih i Ruth Morán

KamoSutra (2014), Dusa Jesih (Ljubljana, Eslovènia,1977)
La col·lecció Bassat presenta a la Nau Gaudí 41 obres abstractes del segle XXI
bonart mataró - 20/03/24

La programació de l’any 2024 del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, comença amb la segona exposició de la Col.lecció Bassat dedicada a obres del segle XXI.

L’exposició que ara s’inaugura i que romandrà oberta fins al 22 de setembre, compta amb 41 obres dels artistes: Manolo Ballesteros, Manuel Blázquez, Josep M. Codina, Joaquim Chancho, Fernando Daza, Elvira Fustero, Guillermo García Cruz, Carme Garolera, Alicia Gimeno, Joan Hernández Pijuan, Laura Iniesta, Dusa Jesih, Joanpere Massana, Ruth Morán, Bruno Ollé, Alejo Palacios, Pol Pintó, Riera i Aragó, Manuel M. Romero, Josep Serra i Russel Tyler.

Les obres seleccionades per la comissària de l’exposició i directora de la Col·lecció Bassat, Núria Poch, “amb el convenciment de la importància ètica, crítica i reflexiva de la pintura en concret i de l’art en general“ tenen l’abstracció com a fil conductor. A través d’elles, serà possible fer “un recorregut per diferents plantejaments i tècniques que menen a resultats diversos, tots ells un vessant personal del que entenem per abstracció”.

La col·lecció Bassat presenta a la Nau Gaudí 41 obres abstractes del segle XXI Pintura 279 (2002), Joaquim Chancho (Riudoms 1943)

L’exposició, també segons la comissària i autora del catàleg, pretén posar de manifest la fina línia que de vegades separa l’abstracció de la figuració, tal i com es fa palès a les obres de Riera i Aragó, Josep M. Codina, Carme Garolera, Joan Hernández Pijuan, Joanpere Massana o Chancho. La mostra ens convida a “aturar la mirada en un món saturat d’imatges. Perquè una obra d’art no respon preguntes, les provoca”. El segle XXI, que la Col·lecció Bassat està presentant en tres exposicions, ofereix una visió de conjunt de l’art fins al dia d’avui, amb una selecció d’obres figuratives i abstractes d’entre les més de 700 d’aquest període reunides pel col·leccionista Lluís Bassat en aquests últims anys. Segons ell mateix “es tracta dels quadres més contemporanis de la nostra col·lecció, realitzats per artistes de tota la vida i per altres més joves que s’estan obrint pas”.

De fet, entre l’artista Joan Hernández Pijuan, nascut a Barcelona el 1931 i mort el 2005, i els més joves, el barceloní Pol Pintó i el sevillà Manuel Romero, ambdós nascuts el 1993, hi ha una diferència de més de 60 anys. Amb motiu de l’exposició, l’Alcalde de Mataró David Bote, ha definit com a “exemple” els 13 anys de col·laboració públic-privada entre l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen i Lluís Bassat a través del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, i ha destacat que s’ha de “continuar donant sentit a la nostra tasca i objectius, que són l’exhibició i la interpretació educativa de l’art contemporani.”

La segona exposició sobre el segle XXI segueix a Ràfols Casamada. Obres de la Col·lecció́ Bassat presentada l’any passat amb motiu de l’Any Ràfols Casamada- Maria Girona, que es va inaugurar oficialment a la Nau Gaudí el mes de gener, i va rebre 10.046 visitants; i a la més recent Rastres Compartits que els mesos de novembre i desembre va aplegar obres dels fotògrafs Francesc Català-Roca i el mataroní Ramon Manent, coincidint amb les celebracions pel centenari del naixement del primer. Aquest exposició fotogràfica va rebre1.866 visitants. En total, gairebé 12.000 persones (11.912): un any rècord per a la Nau Gaudí.

banner-oro-180x180-geneLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1