Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

40a edició dels Premis ACCA

El premis ACCA reconeixen el treball fet en el món de l’art a Catalunya durant el 2023

40a edició dels Premis ACCA
bonart barcelona - 21/03/24

L’auditori Meier del MACBA va acollir el 20 de març la 40a edició dels Premis ACCA, el certamen amb el que l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA) reconeix el treball fet en el món de l’art Catalunya durant el 2023. Trenta candidatures -repartides en sis categories- aspiraven a endur-se algun dels guardons. 

El guardó a la Recerca va ser per a l'exposició Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966, curada per Conxita Oliver i Joan Gil en el Museu d'Art de Girona. Aquest reconeixement va destacar l'extens treball de recerca que va permetre examinar de manera crítica un dels moviments més significatius de l'art de postguerra a Catalunya.

40a edició dels Premis ACCA Premi ACCA Recerca. 'Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966', curada per Conxita Oliver i Joan Gil en el Museu d'Art de Girona

La mostra Miró-Picasso, presentada simultàniament en el Museu Picasso i la Fundació Joan Miró, ha estat distingida amb el Premi ACCA al Comissariat de caràcter històric, en reconeixement al treball de les quatre curadores responsables del projecte: Teresa Montaner, Sònia Villegas, Margarida Cortadella i Elena Llorens. Aquest guardó premia la labor realitzada per a organitzar una exposició única, reveladora i de gran abast, que ha destacat les connexions artístiques i personals entre Miró i Picasso.

El Premi ACCA al Comissariat d'art contemporani va ser atorgat a Santcorneliarts (2), un programa expositiu dirigit per Mercè Alsina i Enric Maurí en el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu. Es va premiar el seu enfocament, que des de 2017 ha buscat explorar l'art contemporani des d'una perspectiva local i universal, amb una mirada tant retrospectiva com prospectiva que busca acostar diverses expressions de l'art a tota mena de públic.

La Fundació Vila Casas va ser guardonada amb el Premi ACCA en la categoria d'Espais, en reconeixement al seu ferm compromís amb la defensa, recuperació, promoció i difusió de l'art i els artistes històrics i contemporanis de Catalunya, transcendint fins i tot els límits dels seus propis espais expositius.

En l'àmbit de Projectes i iniciatives artístiques, es va distingir al Vernissatge, una iniciativa digital interdisciplinària impulsada per Gemma Peiró, Mercè Vila, Cesc Maymó i Diana Juanpere. Aquest projecte ha creat una plataforma multimèdia que, en cada nou lliurament, reuneix diversos professionals per a dialogar sobre el treball d'un artista contemporani català.

El Premi ACCA a la crítica d'art va ser concedit a Ángela Molina, col·laboradora d'El País, per la seva capacitat per a oferir crítiques que van més enllà de la mera ressenya de premsa, aportant un profund coneixement del món cultural nacional i internacional i generant debats significatius dins de l'àmbit artístic.

JP_Bonart-180x180-Online_thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1