728x90

Exposicions

'Úniques', de Cristina Núñez Baquedano al Centre de fotografia amb causa f/DKV

El projecte és una revisió social mitjançant la fotografia d'una comunitat emocional de dones, amb el rugbi com a escenari

\'Úniques\', de Cristina Núñez Baquedano al Centre de fotografia amb causa f/DKV
bonart saragossa - 17/01/24

El DKV inaugurarà al Centre de fotografia amb causa f/DKV inaugura el 18 de gener, a les 19.30h, l'exposició Úniques, de Cristina Núñez Baquedano, el projecte guanyador de la tercera edició del Premi f/DKV a la fotografia amb causa. L'exposició es mantindrà oberta fins al 7 d'abril del 2024.

Úniques és una revisió social a través de la fotografia d'una comunitat emocional de dones que té com a escenari el rugbi. El projecte reflecteix al llarg de tres anys la convivència entre aquest grup de dones de diferents extractes sociodemogràfics i ideològics. El rugbi sobreviu a Navarra gràcies al primer equip femení de Pamplona, existent des de fa 26 anys. La seva continuïtat ha estat possible gràcies al compromís i als vincles socioafectius sostinguts entre totes les dones que al llarg d'aquests anys n'han format part.

El col·lectiu ha desenvolupat un sistema democràtic d'autogestió, en què cadascuna adquireix un rol extrapolable a la quotidianitat més propera. Al mateix equip juguen dones amb edats compreses entre els 16 i 41 anys. Úniques és un observatori que ens aproxima a la realitat de les dones actuals: el factor humà, els rols, els clixés preestablerts, les fronteres no visibles que s'assenten al nostre model de societat, el gènere, la comunitat, la memòria i la identitat. 

Cristina Núñez Baquedano va cursar els estudis de fotografia a l'Escola d'Art de Pamplona. Fotògrafa independent, dedica la seva vida professional al fotoperiodisme. Ha treballat a l'Estudi de Conservació de Patrimoni sobre Suport Fotogràfic CAAP. Del 2012 al 2017 va ser editora de la revista contrallum de l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Navarra. També ha col·laborat amb associacions sense ànim de lucre com HYPOHEALS i NOSOLOFILMS, que tenen com a objectiu la formació i l'apoderament social a través de la imatge a escenaris d'exclusió social. Els seus projectes personals tenen un punt de vista antropològic des del qual documenta històries properes, amb la cultura i el factor humà com a expressió dels comportaments de la societat contemporània.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1300x300

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1