download

Certàmens

Llum BCN 2024 explora la relació amb l’entorn, les preocupacions mediambientals i l’impacte tecnològic

El col·lectiu britànic UVA, Antoni Arola, Elisa Storelli, Jou Serra, Anna Ridler, Alba G Corral, Gijs Coenen o Sofía Montenegro mostraran els seus treballs en una edició en què s’ha volgut donar major visibilitat a l’obra d’artistes dones

bonart barcelona - 26/01/24

El cap de setmana del 2 al 4 de febrer tindrà lloc una nova edició del festival Llum BCN, que compta amb la direcció artística de Maria Güell Ordis i amb Juliette Bibasse com a curadora internacional convidada. Llum BCN és un festival dedicat a les arts lumíniques consolidat com una de les cites europees del disseny, d'arquitectura, la tecnologia i la il·luminació.

Durant els dies de celebració del festival, Barcelona esdevé un experiment col·lectiu de percepció i participació per contemplar, explorar i habitat la ciutat des de perspectives inèdites.El barri del Poblenou  i els entorns de la plaça de les Glòries esdevenen l’epicentre de l’activitat cultural de la ciutat. En la darrera edició, més de 220.00 persones han gaudit de les instal·lacions lumíniques d’artistes de reconegut prestigi internacional, així com de les propostes de les principals escoles d’arquitectura i disseny de la ciutat, i de les propostes dels artistes locals.

El festival, amb Maria Güell com a directora artística i amb Juliette Bibasse com a curadora internacional convidada, en aquesta edició ha centrat els seus esforços en treballar la relació de l’obra artística amb l’espai públic i amb la visibilització de les artistes dones en aquest camp.

Des de Llum BCN, que gaudeix d’una excel·lent acollida per part del públic, es vol afavorir la mobilitat sostenible i l’accessibilitat en tramvia; les instal·lacions artístiques i de les escoles estaran situades a prop de les diverses parades de la línia T4 del Tram per fomentar diversos itineraris a peu i en transport públic que arrencaran des de la zona de Marina (avda. Meridiana) o des del Parc del Centre del Poblenou a l’avda. Diagonal, per afavorir la descentralització del públic.

La pròxima edició del festival oferirà una programació amb prop de quaranta propostes, que inclouen les peces de tretze artistes, tant nacionals com internacionals, i els treballs d’alumnes d’una quinzena d’escoles de disseny i il·luminació de Barcelona.

Una de les instal·lacions més destacades d'aquesta edició serà Paterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists, comissariada per Jose Luis de Vicente i Maria Güell i patrocinada per Integrated Systems Europe (ISE). Serà al Museu del Disseny com a exposició temporal fins al 17 de març.

A més, tornarà a contar amb la participació de l'entitat Poblenou Urban District per al 'Off Llum BCN', que sumarà una decena d'instal·lacions per arribar a les 40 exposicions de llum de “gran ambició artística, representatives de les múltiples disciplines que convergen en les artes lumínicas”.

Nial nou-180x178BANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88