BONART_1280x150

Notícies

L'Auditori de Girona acull la instal·lació 'Signes' de l'estudi d'investigació audiovisual, Playmodes

Playmodes és un estudi de recerca audiovisual format per Eduard Frigola, Eduard Llorens, Eloi Maduell i Santi Vilanova que treballen amb tecnologies personalitzades i fetes per ells mateixos

Foto: Quim Puig
L\'Auditori de Girona acull la instal·lació \'Signes\' de l\'estudi d\'investigació audiovisual, Playmodes
bonart girona - 15/01/24

L'Auditori de Girona va iniciar la seva nova temporada el dia d'ahir amb un recital líric protagonitzat pel reconegut tenor Javier Camarena, qui va debutar amb gran èxit presentant el seu últim àlbum, Il sogno. A més, la inauguració va incloure l'estrena de l'impactant instal·lació lumínica i sonora titulada Signes, la primera obra de l'artista resident del 2024.

El vestíbul de l'edifici exhibirà la primera creació de l'artista resident d'aquest any, Playmodes, un estudi d'investigació audiovisual. Aquesta instal·lació, que romandrà en exhibició fins al 10 de març, estableix un diàleg íntim amb l'espai arquitectònic que l'alberga i els seus visitants. Cada element, des de l'arquitectura fins a la maquinària i el programari, ha estat concebut i elaborat de manera artesanal pel talentós equip de Playmodes.

El resultat és un instrument audiovisual modular que fusiona de manera profunda llum, so i elements cinètics. Aquest col·lectiu d'investigació audiovisual destaca pel seu excepcional diàleg entre l'art sonor i el visual. Els seus projectes es troben a cavall entre el disseny, l’art i l’enginyeria, amb instruments audiovisuals que construeixen amb les seves pròpies tecnologies amb esperit artesanal. El seu llenguatge s’orienta a la consolidació de l'espai, la llum, el so i el moviment des de múltiples perspectives. Instal·lacions immersives de llum i so, dispositius escultòrics, enginys cinètics, escenografies o actuacions audiovisuals amb intèrprets instrumentals, que exploren un univers abstracte de música visual. Els seus projectes s’han presentat des del 2013 a Barcelona (Sònar, MAC Festival, LlumBCN, Lapsus Festival, la Mercè), Girona (VAD Festival), Taüll, Madrid, Sevilla, Bilbao, Gijón, Lanzarote (VI Bienal de Arte), Praga (Signal Festival), Las Vegas (LIB Festival), Houston, Karlsruhe, Metz, Bristol, Copenhaguen, Chartres, Lió, Macau o els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90