canal-mnactec-1280-150

Exposicions

La Fundació Valvi presenta 'Vertigen', de Narcís Gironell

Gironell és un artista d’àmplia i reconeguda trajectòria que disposa d’un registre propi que s’inspira en el pop, la iconografia publicitària, l’imaginari cinematogràfic, la cultura urbana, l’estètica japonesa, les narracions populars, etc

La Fundació Valvi presenta \'Vertigen\', de Narcís Gironell
bonart girona - 16/01/24

La Fundació Valvi inaugura el 16 de gener, a les 19 h., l'exposició Vertigen de Narcís Gironell comissariada per Pere Parramon.

Les obres de Gironell són unes creacions d’aparença feliç i lluent, un univers acolorit i luxós amb un rerefons molt més irònic, sinistre i crític del que pot semblar a primera vista. En conjunt podríem parlar d’un arxiu visual de la societat contemporània amb els seus tics consumistes, les seves promeses continues, els seus clixés de perfecció i benestar. Totes aquestes imatges seductores i artificioses amaguen però, la doble moral que permet llegir la innocència, la bellesa i la perfecció com una promesa de quelcom més carnal i obscur.

En paraules del comissari de la mostra, Pere Parramon, "Vertigen, el títol de la gran exposició que acompanyen aquestes línies, al·ludeix al torbament que sempre provoca mirar enrere i fer balanç. Així ho sent Narcís Gironell, i per això ha triat aquesta paraula. Ara bé, com tot bon títol, pot anar més enllà de la voluntat del seu autor i ser capaç de revelar encara més. Vertigen també és el que provoquen les icones, tant les religioses com les laiques, reverenciades i admirades, venerades, imitades i envejades, elevades als altars, entronitzades, immortalitzades pel paper cuixé, difoses en allaus digitals, envoltades en núvols d’encens i il·luminades per tempestes de flaixos. Les icones són icones perquè s’aixequen amb la grandesa d’allò que voldríem arribar a tocar, o que voldríem que ens toqués. Què sentiríem en acariciar el diví tafetà que embolcallava Audrey Hepburn? I si ens acaronés la mà sagrada de Sophia Loren? Narcís Gironell, coneixedor dels nostres desigs com només ho són els xamans i els confessors, ens ho xiuxiueja a cau d’orella: vertigen".

inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1