Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

L'Escola d’art i el Museu Carmen Thyssen Andorra activen nous projectes artístics

L\'Escola d’art i el Museu Carmen Thyssen Andorra activen nous projectes artístics
bonart andorra la vella - 11/12/23

Una vegada més, per 4art any consecutiu, l’Escola d’art i el Museu Carmen Thyssen Andorra, s’embranquen en un nou projecte artístic on els alumnes i el color són els màxims protagonistes.

La proposta d’enguany s’anomena PIXELKHRÔM  i arrenca de l’exposició temporal que ens ofereix el museu andorrà KHRÔMA, l’univers emocional del color, que ens convida a deixar-nos fluir per la suggestió cromàtica  i estimular la nostra percepció sensitiva.

Així com el comissariat del museu ha posat èmfasi en el caràcter emocional del color , la proposta de l’Escola d’art va més enllà i pretén incidir en l’aspecte lúdic del color, el cromatisme pres com un agent actiu que incentiva el joc. Partint des d’aquesta perspectiva lúdica s’ha volgut trencar amb els límits de l’obra individual, de manera que l’obra de cada alumne esdevindrà  un píxel cromàtic, que es fusionarà en una amalgama vibrant de colors configurant una obra global.

En paraules de Neus Mola, cap de l’Escola d’art: "Aquest any hem concebut l’exposició des d’una mirada totalment juganera, amb una voluntat transgressora  i sobrepassant els límits, convidant al visitant a creuar la línia vermella que el separa de l’obra i permetre-li la possibilitat de poder tocar les obres, i fins i tot canviar-les de lloc! Fent-lo partícip de la composició final de l’obra, la qual sempre estarà subjecta i condicionada al possible canvi".

Com cada any els alumnes s’han inspirat amb una de les obres de l’exposició temporal amb dues premisses a complir, el format 20 x 20 cm i el dominant d’un color, obert a totes les disciplines artístiques, on ens podem trobar pintura, fotografia, gravat, esmalt, ceràmica, marqueteria i joieria, tot un ventall de tècniques que enriqueixen  els 4 panells pixel·lats de color que conformen la mostra dels alumnes, la qual podrem veure en una doble exposició, del 29 de novembre al 21 de desembre al vestíbul del Centre Cultural La Llacuna i posteriorment s’exposaran al vestíbul  del Museu Carmen Thyssen Andorra del 22 de desembre al 7 de gener del 2024.

Teresa Areny, cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, destaca la importància de crear lligams i sinèrgies  entre entitats que fomentin l’art, "en aquest projecte concret amb l’Escola d’art obrim les portes del museu als alumnes perquè creïn les seves interpretacions artístiques i després oferir un espai  per poder-les mostrar, amb la voluntat que el museu sigui un espai viu on tothom hi té cabuda".

La col·laboració entre les dues entitats s’inicia al 2020 amb Reinterpretant Tappert inspirada amb l’obra Variété de Georg Tappert, que formava part de l’exposició temporal Influencers en l’art. De Van Goyen al Pop Art, l’èxit d’aquella experiència artística va propiciar la continuïtat de més projectes amb l’afany d’incentivar la creativitat dels alumnes, al 2021 es va presentar el projecte Paisatge en Risc amb una visó crítica del nostre paisatge natural i contraposant-lo al paisatge idíl·lic que mostrava l’exposició Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas, i l’any passat es va realitzar Desfragmentar per crear una recreació d’un fragment extret d’una obra escollida  de l’exposició Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita, on el fragment interpretat i l’original s’emmirallaven en una dialèctica visual.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1BANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88