Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

'Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 - avui' al Disseny Hub Barcelona

L'exposició és un estudi crític dels èxits i les condicions de treball de les dones dissenyadores durant el segle passat

\'Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 - avui\' al Disseny Hub Barcelona
Zoe Mera barcelona - 08/12/23

Aquesta tardor podem unir-nos a l’emocionant investigació que ha fet, per una banda, el Vibra Design Museum (Alemanya) i, per una altra, l’equip del Disseny Hub Barcelona sobre les dones en el disseny. Una història que s’explica amb objectes, idees i formes de veure i viure la vida. Fins al 7 de gener, podem gaudir de Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 - avui al Disseny Hub Barcelona. 

L’exposició itinerant del Vibra Design Museum para a Barcelona per mostrar peces del disseny internacional –principalment occidental– creades per dones, des de principis del segle XX fins avui dia. A aquesta mostra s’afegeix la recerca duta a terme per Teresa Bastardes, Isabel Cendoya i Isabel Fernández del Moral, part de l’equip del Disseny Hub Barcelona. Un espai que vol fer justícia a les dones que van treballar en equips de disseny i a totes aquelles pioneres del disseny a l’Estat espanyol. 

A l’exposició podrem endinsar-nos en el disseny a partir del segle XX fet per dones i per a dones. S’ha de tenir en compte que a Espanya, el progrés i la innovació del moviment modernista dels anys trenta es van veure trencats durant la guerra civil i la dictadura del franquisme. A més a més, ens trobem amb pràcticament un desert d’estudis amb perspectiva de gènere sobre el disseny a Catalunya i a Espanya, així que es tracta d’una exposició molt especial, amb una recerca de camp en què han participat dones pioneres en el disseny als anys seixanta a Espanya. És l’inici d’una recerca que no es vol aturar, en què es troben noves peces que ajuden a entendre com es pensa i es viu la vida en diferents moments de la història essent dona. Al Hub, no només volen posar cara a aquestes dones pioneres i preguntar-se qui eren aquelles dones treballant al disseny de producte, de gràfic... sinó que també es volen qüestionar com d’inclusiu és el disseny amb les necessitats de les dones. Amb una col·lecció de prop de trenta projectes innovadors, es deixa en evidència les necessitats dels cossos, de les malalties, la violència, la menstruació, la maternitat i també l’empoderament. Projectes que ajuden a entendre com es construeix la identitat de gènere. A l’exposició l’acompanyen activitats com ara conferències, espais de consulta i la trobada entre noves generacions de dissenyadores i pioneres del segle passat.

Impremta Pages - banner-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal