BANNERS BONART_1280x150

Certàmens

Art Basel Miami Beach construeix ponts entre Llatinoamèrica i l'art en espanyol

Un aparador fascinant de la creativitat humana amb una amalgama de talent global, obres impactants i esdeveniments culturals que il·lumina les tendències artístiques del present i del futur.

Art Basel Miami Beach construeix ponts entre Llatinoamèrica i l\'art en espanyol
bonart basel - 10/12/23

Art Basel Miami Beach va obrir el 6 de desembre la seva 21a edició amb el retorn d'un contagiós esperit festiu, el desembarcament de 277 galeries procedents de tot el món i la consolidació de la fira com a pont indiscutible amb Llatinoamèrica i l'art en espanyol.

En un escenari d'incerteses geopolítiques i econòmiques, sembla que la fira més important d'Amèrica troba un moment de respir. Tot i això, alguns experts han vist l'edició d'Art Basel Miami Beach aquest any una mica alentida en termes de vendes, continuació lògica d'un mercat que porta un temps en contracció i en què es percep certa fatiga i que a més es veu afectat per la situació geopolítica, que està per a poques alegries. Ho reconeixia a la roda de premsa inaugural el conseller delegat d'Art Basel, Noah Horowitz, esperançat que la fira serveixi també com “una plataforma per construir ponts”.

Horowitz, historiador d'art, va destacar el poder d'atracció de la cita, que "s'ha establert com la plataforma global líder per al descobriment estils i veus artístiques de la regió" i "nexe essencial" per a creadors d'Europa, Àsia, Orient Mitjà i "la diàspora africana al mercat nord-americà".

Art Basel Miami Beach construeix ponts entre Llatinoamèrica i l\'art en espanyol 'Sea Never Dries'. Serge Attukwei Clottey

Entre les apostes més destacades hi ha la de la Galeria uruguaiana Sud per grans mestres llatinoamericans com Joaquín Torres García (1874-1949), Rafael Barradas (1890-1929), Alfredo Volpi (1896-1988), Antonio Berni (1905-1981), Maria Leontina (1917), Xul Solar (1887-1963), Ione Saldanha (1919-2001) Ignacio Iturria (1949).

Per a la Galeria Majoral, espai amb seus a Barcelona i París que participa per tercer any a Art Basel Miami, "és la gran plataforma del sector, on es reuneixen els grans col·leccionistes, la gent més apassionada, els comissaris, els museus, les grans col·leccions. És molt difícil crear moments tan rellevants en l'àmbit internacional com aquesta trobada entre professionals, amants de l'art, compradors i artistes".

Art Basel Miami Beach és un fenomen de masses que no té comparació al mapa de l'art fonamentalment pel seu colorit espectacle, atmosfera festiva i lúdica i la seva estirada comercial. Però Art Basel no només destaca per la seva exhibició d'art, sinó també pel compromís amb iniciatives innovadores. Projectes que fusionen l'art amb la tecnologia, la sostenibilitat i la consciència social han tingut un lloc destacat i reflectiran l'evolució constant del món de l'art contemporani.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal