JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Albert Serra estrena un espectacle musical al Festival Temporada Alta

Albert Serra estrena un espectacle musical al Festival Temporada Alta

Dins la programació del Festival Temporada Alta, el 2 i 3 de desembre es va celebrar l'espectacle teatral Casares- Camus, una història d'amor al Teatre de Salt i que del 2 al 21 de gener del 2024 es podrà veure al Teatre Lliure de Gràcia. Rosa Renom i Jordi Boixaderas es van posar a la pell de dos personatges que són l'escriptor Albert Camus i l'actriu María Casares, i dirigits per Mario Gas, van posar veu als escrits d'Albert i María, explicant així el que va ser, veritablement, una gran història d'amor.

Per altra part, des del 26 d'octubre es du a terme l'espectacle The Bluebird Call de la companyia Mal Pelo al Bòlit de la Rambla i al Bòlit del Pou Rodó. María Muñoz i Pep Ramis són un grup de creació escènica compartida que des de 1989 han desenvolupat el seu propi llenguatge artístic a través del moviment i la creació de dramatúrgies que inclouen text, bandes sonores originals, construcció d'espais i artefactes únics. Són, alhora, un duet i una comunitat. Ric Allsopp, a la publicació que va fer Es Baluard el 2022 en paral·lel a l'exposició Before Words, parla de les exposicions de Mal Pelo com a refugis i zones temporals; Carlota Subirós entén la companyia com un territori, tal com ho descriu Vinciane Despret al seu llibre Viure com els ocells (2022, Arcàdia), com a matèria d'expressió.

The Bluebird Call és un díptic que, d'una banda, reflexiona sobre la condició del migrant a través de John Berger; i, en segon lloc, recull l'experiència de més de trenta anys de carrera: què significa ballar quan el cos esdevé un espai de resistència? Què significa una trajectòria artística i, en aquest cas, què perviu de les motivacions inicials? Des d'on es mira i amb quin llenguatge es parla? Què se n'ha fet de la comunitat artística –nòmada i multidisciplinària que sempre ha orbitat al voltant de la companyia? Pel que fa a l'equip humà que ha participat en aquest projecte són: María Muñoz i Pep Ramis (idea i concepte), Leo Castro (col·laboració), Fanny Thollot (espai sonor), August Vialdomat (Driecció i técnica), Lluís Martí, Andreu Bramon, Adrià Miserachs (equip tècnic), Mamen Juan-Torres (producció) i Eduard Teixidor (comunicació). Aquestes actuacions es portaran a terme fins al 28 de gener del 2024 i l'entrada és gratuïta.

Albert Serra estrena espectacle musical a Catalunya

Com a estrena a Catalunya, el 6 de desembre a les 18:00 hores de la tarda, Albert Serra presenta un particular espectacle musical amb artistes de la seva confiança defensat en l'escenari pel grup Molforts, autors habituals de les bandes sonores de Serra i per Ingrid Caven.

També es realitzarà una performance amb cançons que porten la signatura de la llegendària actriu i música alemanya Ingrid Caven i de l'escriptor francès Jean Jacques-Schuchl. Segons Serra "faig un cinema d'autor de risc perquè pot sortir malament. Aquesta és la cosa, perquè sempre, per exemple, des del moment que comences una pel·lícula, els actors es llegeixen en guió, no es fan assajos, no he mirat cap imatge de les meves pel·lícules abans que el rodatge acabi. Intento cada vegada fer una cosa original, fer una cosa que no he fet abans o diguéssim plantejar algun tipus de desafiament formal que no s'ha fet abans, perquè si, no té per què sortir bé això automàticament".

El Festival Temporada Alta aquest any tindrà lloc fins al 10 de desembre i comptarà amb els espectacles de teatre de: Si fa no fa de Jordi Oriol i Indi Gest; Gran final del XIII Torneig de dramatúrgia; Molforts-Ingrid Caven-Albert Serra; Nodi: de gossos i malditos de La Moukhles & Sentís; L'anticrist de Fiederich Nietzsche amb lectures de Pol López i Victòria Szupunberg; Zuvèdra (La gavina) d'Anton Txèkov- Jokubas Brazysokt; La dona fantasma de Mariano Tenconi Blanco; Ceci n'est pas une femme de Alfonso Vilallonga; Jo mai mai, gira 10 anys de Joan Dausà; Derecho a pataleta de las Chatis de Montalbán i The Bluebird Call.

Eude, genericNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px