canal-mnactec-1280-150

Certàmens

Segona mostra d'Art Contemporani Les Muses

Les Muses presenta la segona edició amb la voluntat de seguir fent créixer aquesta plataforma artística divulgativa.

Segona mostra d\'Art Contemporani Les Muses
bonart l'escala - 04/12/23

Durant tres dies (8, 9 i 10 de desembre) es reuneixen els artistes contemporanis de l'Escala per a exposar i mostrar les seves visions creatives. La Mostra d’Art Contemporani de l’Escala, Les Muses és un esdeveniment que reuneix artistes contemporanis per exposar i mostrar les seves visions creatives. Aquesta mostra busca celebrar la diversitat artística i promou el diàleg entre artistes i espectadors. El cartell de Les Muses d'enguany ha estat dissenyat per l'artista Jose María Sánchez a partir d'un cap d'estudi del fotògraf Josep Esquirol.

La segona edició de la Mostra d'Art Contemporani Les Muses aplegarà més de 70 artistes i permetrà visitar un total de 13 tallers i 14 espais expositius públics i privats de l'Escala. En l'edició d'enguany, es podran visitar 13 tallers d'artistes de l'Escala i 14 espais expositius. Entre d'altres propostes, en destaca la presentació de l'obra de l'artista americà Philip Stanton, l'exposició fotogràfica de 10 alumnes de l'institut El Pedró, l'exposició Fem del plàstic una obra d'art o l'exposició Art sense barreres de la fundació Ager de Barcelona.

Un taller de fotografes impartit per Rosa Gabriela, guanyadora de la darrera Beca de Primavera de l'Escala, un taller de dibuix "au plain air" a càrrec del prestigiós pintor Manolo Sierra, la projecció del primer capítol del programa Artis dedicat a Pujolboira, el mural col·laboratiu infantil coordinat pel col·lectiu Artivisme al CER, o el recital poètic de La Divina Espai Creatiu són només algunes de les activitats que completen el programa de Les Muses d'enguany.Un festival per al qual els seus organitzadors han disposat de molt més temps per muntar que no l'any passat.

"L’any passat volíem veure com Les Muses encaixaria dins el panorama de festivals i mostres artístiques de la zona i la rebuda va ser molt bona", admet Tània Hirte, llicenciada en Humanitats i comissària de la mostra. Reconeix agraïda que rere el creixement d’enguany s’hi amaga l’àmplia xarxa que han bastit, a foc lent i amb el suport de tot l’equip de la Regidoria de Cultura i Turisme de l’Ajuntament, en aquests darrers dotze mesos quan "s’han teixit sinergies" a partir d’altres esdeveniments, exposicions i activitats. A parer seu, "ens estem consolidant estèticament", ja que la imatge externa ja és la de mostra, cosa que ha servit per atraure "artistes de renom".

La llista d’artistes

Regina Hernández Poch, Nelleke Ebben “Boon”, Beni Ballesta, Josep Faig Sureda, Phil Usher, Salvador Zingre, Estudi9 (Alex di Silvestro i Candy Anthony), Gino Rubert, Chloé Tiravy, Karlos Mayet, Espai Matèria, Norai Espai Creatiu, Carme Dapena, Alumnes de l’institut El Pedró amb Samuel Aranda, Ignasi Rifé, Manel Galià i Eudald de Juana amb estudiants de la Barcelona Academy of Arts, Fundació Ager, col·lectiu DonArt, Jordi Rodríguez Bachero, Arnau Puig Ferrer, Andrea Arrabal, Julia Pagès Pál-Balázs, Paco Roig Torrens, Jey Morales Sánchez, Nils Vinyes de Jong, Col·lectiu Artivisme, Júlia Sánchez Monteis, Betty Escofet, Anna Castelló, Xavier Moreras, Natàlia Villanueva, Aida Mauri, Anna Caubet, Esther Martínez, Joan Mir, Sebastià Salvat, Jordi Auguet & To Gallardo, Laurence Devillet, Susanna Nicoletti, Marc Dos, Blanca Modolell Farré, Lourdes Poch Galtés, David Saura, Sònia Verde Sánchez + Land Art, Ana Isabel Argilés i Josep Maria Ferrer.

“A l’Escala hi ha tradició artística i creativa des de sempre i aquesta proposta pretén fer aflorar aquesta creativitat i posar-la en contacte amb la gent que viu a l’Escala i amb els nostres visitants. Les Muses vol ser un aparador i un lloc de trobada dels creadors locals i de proximitat", conclou Martí Guinart.

inclassificablesSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal