JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

La Galeria Mayoral obre un nou espai a Barcelona

La Galeria Mayoral obre un nou espai a Barcelona
bonart barcelona - 05/12/23

La prestigiosa galeria Mayoral inaugurarà un segon espai artístic durant el primer trimestre de 2024 a la programació d'exposicions d'artistes contemporanis. La nova galeria, annexa a l'actual, estarà ubicada al mateix carrer de Consell de Cent, 286, propera al passeig de Gràcia, un barri considerat l'epicentre de l'art des dels anys seixanta, i que continua evolucionant en sincronia amb les transformacions del paisatge urbà.

La iniciativa és a càrrec de la segona generació de galeristes, formada per Eduard, Jordi i Cristina Mayoral, fills de Manel Mayoral, fundador de la galeria. Pel que fa al disseny de l'espai, està dirigit per Jorge Vidal STUDIO, que ha estat reconegut amb diferents premis com el Premi FAD i la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo. El nou espai comptarà amb 250 m2 de superfície i serà contigua i simètrica a l'actual.

Cal dir que l'obertura de la galeria marca un capítol d'innovació en línia amb l'esperit de Mayoral, que des de 1989 ha mostrat obres de destacats artistes, com Joan Miró, Pablo Picasso i els grans referents de l'escena artística. Jordi Mayoral ha afirmat que "ens il·lusiona molt contribuir, també, a la proposta artística de la ciutat mitjançant una programació dedicada a l'art contemporani amb els mateixos criteris de qualitat, disciplina i avantguarda que han caracteritzat la trajectòria de la galeria".

Amb aquesta expansió, Mayoral incrementa la seva superfície física i alhora emfatitza el seu compromís amb l'art contemporani i amb la ciutat on ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria, després que l'any 2019 consolidés el seu procés d'internacionalització amb l'obertura d'una nova seu a París.

Per la seva part, Eduard Mayoral ha comentat que "històricament Barcelona s'ha distingit per ser una metròpoli on conflueixen grans moviments artístics d'abast global. El nostre objectiu és involucrar les avantguardes contemporànies que emergeixen i oferir un aparador per projectar-les en l'àmbit internacional". Cal recordar que la galeria Mayoral va ser fundada a Barcelona el 1989. En els darrers anys ha iniciat una nova etapa, sota la gestió de la segona generació d'aquesta saga de galeristes, conformada per Jordi, Eduard i Cristina Mayoral. Des de llavors ha estat pionera a exposar i impulsar artistes en dues línies de treball: avantguarda del segle XX —Com Miró o Picasso—, i grans noms de postguerra, com Tàpies, Chillida, Millares, Saura, Zóbel, Francés o Vieira da Silva.

Els horaris de visita a la galeria són de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores i de 15:30 a 19:30 hores. Els dissabtes està obert d'11:00 a 14:00 hores.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90