banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Estrena del migmetratge documental 'Intersection' sobre la trajectòria d'Eduard Bigas

A l'obra d'Eduard Bigas conviuen, a parts iguals, la llum mediterrània, l'esperit impulsiu, el surrealisme empordanès de Dalí o Cuixart, amb la mitologia oriental.

Estrena del migmetratge documental \'Intersection\' sobre la trajectòria d\'Eduard Bigas
bonart palafrugell - 05/12/23

El 9 de desembre a les 19:30h el Cinema Palafrugell acull l’estrena d'Intersection, un migmetratge documental sobre la trajectòria artistica d'Eduard Bigas com a pintor, produït per Bonart Cultural i Palafrugell Cultura. Un treball dirigit per Pol Alvaro amb la fotografia de Laia Palomeras i el disseny sonor de Bernat Lloret. El migmetratge compta amb la música original ‘Beautiful Solitude’ (2022) a càrrec d'Hoshiko Yamane.

Ja des dels seus inicis en el món de l’art, Bigas va mostrar un talent innat pel dibuix i la pintura. Durant la seva l’època de formació a Palafrugell es va relacionar molt amb els pintors ja consolidats de la vila com Josep Martinell, Modest Cuixart, Floreal Radresa, Rodolfo Candelaria i Tano Pisano.

Tom Pugh, historiador de l’art i escriptor, ens comenta: “Eduard Bigas treballa amb olis, tinta, pastels, acrílics, ceres i llapis, sovint al mateix temps, en una recerca incansable per renderitzar i revelar fins i tot els racons més profunds de la seva imaginació única. Els seus quadres presenten poques vegades elements figuratius reconeixibles, encara que sovint estan inspirats en la forma humana – la corba d’un braç o d’una espatlla – de vegades oberts i acollidors, de vegades reservats i cautelosos. En canvi, està explorant activament el punt exacte en què l’emoció (o “somni”) difumina el compromís amb la realitat (o “vida”). Bigas no espera ni vol que entenguem la seva obra; espera trobar-nos a un nivell més visceral. Els ingredients característics de l’artista són un control delicat de la llum i el to, un dibuix exquisit, l’atenció al color i la línia, un fort sentit del moviment i la sensació de la forma orgànica. La seva obra ens mostra la tensió entre el que volem i el que tenim, i la nostra por que ni això no ens pertanyi realment.”

JP_Bonart-180x180-Online_La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal