Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Eduard Vallès, Cap de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Historiador de l’art i Acadèmic, Eduard Vallès és expert en art català de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX

Eduard Vallès, Cap de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya
bonart barcelona - 05/12/23

El nomenament d’Eduard Vallès com a Cap de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya es produeix en un moment especialment oportú, quan el Museu es troba en ple procés de treball del projecte del Nou Museu, que permetrà desplegar el relat complet  sobre les col·leccions. Historiador de l’art i Acadèmic, la seva expertesa en art català de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX i la seva llarga experiència en institucions museístiques com ara el Museu Picasso, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i el MNAC, reforça l’equip del Museu en un moment clau.

Eduard Vallès (Tortosa, 1971) és conservador d’Art modern i Contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya des de l’any 2016. L’any 2021 va ser el curador de les noves sales de la col·lecció permanent del Museu Nacional dedicades a la Guerra Civil.

Des del 2019 és membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Anteriorment ha estat director-conservador de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i conservador del Museu Picasso de Barcelona.

És Doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona, Màster en estudis avançats en història de l’art per la Universitat de Barcelona, i postgraduat en direcció d’institucions, plataformes i equipaments culturals per la Universitat Pompeu Fabra. Ha alternat tasques de recerca científica amb el comissariat d’exposicions i la gestió d’equipaments museístics. Entre les seves publicacions destaquen Picasso i Rusiñol. La cruïlla de la modernitatPicasso. Obra catalana; Picasso i el món literari català, i Nonell. Visions des dels marges. Ha dirigit i coordinat la guia del Museu Picasso de Barcelona així com la del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i el llibre Museu Nacional d’Art de Catalunya. De Tàpies a Taüll.

Ha estat comissari al Museu Nacional de les exposicions Carles Casagemas. L’Artista sota el mitePere Torné Esquius. Poètica quotidiana i ha co-comissariat Anglada Camarasa. L’Arxiu premeditat. Pel que fa a Picasso, entre altres, ha estat comissari de les exposicions Picasso. Amics catalans de joventutPicasso versus RusiñolYo Picasso. AutoretratsPicasso i Perpinyà. El cercle íntimPicasso. The Blue Period and Beyond i, recentment, Picasso a la retina. Retrats d’artistes catalans.

Impremta Pages - banner-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90