728x90

Exposicions

'Cogitare, somniare, reflectere' de Jordi Tolosa

Jordi Tolosa treballa entorn a la percepció de l’espai i del temps. Una obra cognitiva, introspectiva, reflexiva, interactiva, sensible i artesana, tan atractiva d’estètica com estimulant de comprensió

\'Cogitare, somniare, reflectere\' de Jordi Tolosa
bonart vilafranca del penedès - 08/11/23

El 10 de novembre a les 19 h. la Capella de Sant Joan acull la inauguració de l'exposició Cogitare, somniare, reflectere de Jordi Tolosa. Comissariada per Joan Gil Gregorio, la instal·lació ens convida a qüestionar-nos el veritable sentit de l’existència, la nostra relació amb el que ens envolta i la determinant connexió amb la natura com a fons d’energia regeneradora. Una invitació que ens demana no esperar sinó actuar.

Res més transcendental ens invita a meditar sobre la nostra procedència, les nostres vivències, els nostres ideals, els nostres desitjos. Preguntes que ens fem al llarg de la nostra vida i que difícilment trobem resposta; qüestions que ens acompanyem com a part de la nostra existència. La pregunta és: quin sentit té el que ens envolta, allò que percebem, allò que vivim, allò que sentim? En la foscor, els somnis de la raó es converteixen ens monstres i és en aquest instant que ens adonem que encara estem vius a l`espera del comiat que és inevitable.

Jordi Tolosa és autor de nombroses escultures que recullen el testimoni iniciat en la segona meitat del segle XX pels nous llenguatges artístics. El ferro, l’alumini o la llum anatomitzen i endolceixen unes formes racionals que, a mode de taula d’ofrenes, sustenten un nombre inabastable d’idees càustiques que ens precipiten cap a l’atzarosa ruleta de l’existència humana. La força de les paraules, cobertes d’un poètic simbolisme, i el joc de la dualitat i de les confrontacions ens capbussen dins d’unes estructures que contenen asimètriques sensacions i dubtes en un anhel de desvetllar qüestions sense resposta.

L'exposició es podrà visitar fins al 7 de gener del 2024.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal