GA_Online_BONART_1280X150

Certàmens

La Barcelona Design Week s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Barcelona Design Week impulsar un futur més humà i humanista mitjançant el poder del disseny

La Barcelona Design Week s\'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
bonart barcelona - 25/10/23

El DHub Disseny Hub Barcelona acull, fins al 28 d’octubre, la Barcelona Design Week una cita ineludible sobre disseny, creativitat i innovació a Barcelona, enguany lligada als 18 Objectius de Desenvolupament Sostenible declarats per Nacions Unides. Enguany la Barcelona Design Week compta amb la novetat de les Seus Associades, espais singulars que acullen part de la programació principal: Roca Barcelona Gallery, Manyone Barcelona, CASA SEAT, Cosentino City Barcelona, IKEA Diagonal, Kave Home, The Social Hub Barcelona Poblenou i La Masia HP Experience Design Center.

Amb la finalitat d’alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la Barcelona Design Week proposa l’ODS número 18: Design for Human Future, amb la finalitat d’impulsar un futur més humà i humanista mitjançant el poder del disseny, amb la ferma intenció de generar un impacte positiu a nivell global i per a totes les persones. 

La Barcelona Design Week s\'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Barcelona Design Week 2023 ofereix un variat programa amb més de 100 activitats que abasten una àmplia gamma d’expressions creatives per a tots els públics. Des d’instal·lacions interactives que exploren les connexions entre els ciutadans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fins a exposicions que estimulen la reflexió sobre el procés creatiu i el món de la intel·ligència artificial. A més, els assistents podran participar en conferències, tallers, taules rodones, trobades de networking i festes.

Luis Lopezbarrena, president de la comissió executiva de Barcelona centre de Disseny, va subratllar a la presentació que “hi ha un centenar de setmanes de disseny al món, el que comporta una interconnexió internacional molt important i útil per als dissenyadors i empreses”. En aquest sentit, ha recalcat que des de 2020 la BDW ostenta la presidència de les World Design Weeks: “una xarxa internacional molt útil per a vincular la ciutat amb el disseny”.

La Barcelona Design Week s\'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per la seva banda, Alessandro Manetti, comissari de la Barcelona Design Week 2023, va destacar que des de la Barcelona Design Week 2023 l’objectiu final d’aquesta edició és “generar contingut més enllà d’aquesta edició, que després editarem i enviarem a Nacions Unides”. En aquest sentit, a la festa de cloenda de la Barcelona Design Week 2023 es presentarà la proposta de Manifest Nº18: Design for Human Future, un document que busca inspirar i guiar cap a un futur més humanitzat i sostenible.

Isabel Roig, directora de la Barcelona Design Week i de Barcelona centre de Disseny, va expressar la importància del disseny: “Si el rol del disseny ha de ser millorar el nostre món, ha de parlar de benestar, sostenibilitat, innovació, igualtat de gènere, etc.” Roig també va destacar la col·laboració amb el programa del 200 Aniversari de Passeig de Gràcia i les principals instal·lacions i exposicions de la BDW’23: Disseny per a un Futur Humà, Hanging by a Thread, Human/AI Design Challenge, Pure Plants, Nutura i Joves amb ganes de mudar-se a un futur millor; així com la jornada Nº18 Design for Human Future, l’Opening de la Barcelona Design Week, Disseny en Diagonal i l’OFF BDW, amb 60 activitats.

Entre els esdeveniments col·laboradors que se celebren aquests dies, Interihotel, Blanc! Festival i 48h Open House Barcelona, Roig ha anunciat que aquest últim festival ha nomenat el mòdul Wikihousing com a Edifici 18, que es podrà visitar aquest cap de setmana.

 

Banner-Paz-Errazuriz-180x180px_v1-cat-1Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90