banner-1280x150-gene

Notícies

Els Amics del Museu d’Art de Girona impulsen 'Converses entre Amics' per apropar el museu a la ciutadania

Aleix Font, Carme Clusellas, Emma Granyer, Eva Vázquez, Joaquim Nadal, Íngrid Guardiola, Pere Parramon i Ricard Planas són el protagonistes de les càpsules

bonart girona - 23/10/23

Els Amics del Museu d’Art de Girona han impulsat una campanya de comunicació per apropar el museu a la ciutat i a la resta de territori gironí. Per a fer-ho s’han creat quatre càpsules de vídeo amb diverses personalitats relacionades amb el món de la cultura. Les “Converses entre Amics” tenen com a objectiu posar l’art i la cultura al centre. Durant aquestes s’han tractat temes com gaudir de l’art, quin ha de ser el paper de les institucions culturals com el Museu d’Art de Girona o com es pot fer arribar l’art a tothom, entre d’altres.

Una de les converses ha estat entre la periodista cultural, Eva Vázquez, i l'historiador Joaquim Nadal. Una altra és entre la també periodista Emma Granyer i el doctor en història de l’art, Pere Parramon. A la tercera conversa hi participen l'Íngrid Guardiola, directora del Bòlit Girona, i Ricard Planas, crític d’art i curador. Finalment, la quarta conversa és entre la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, i l’artista i muralista Aleix Font. Tots els vídeos han estat gravats al museu i es podran veure al canal de youtube dels Amics del Museu d’Art i a les xarxes socials.

Més enllà de la creació de les quatre càpsules, l’associació dels Amics del Museu d’Art també ha impulsat un cicle de conferències als centres cívics de la ciutat. Una proposta que pretén acostar l’art i les col·leccions del Museu d’Art de Girona des de diferents vessants: l’enginyeria, la ciència, la història, les creences o la psicologia. Les xerrades estaran impartides per socis de la mateixa entitat, per trencar amb la creença que cal tenir una gran formació acadèmica per poder gaudir de l’art. El cicle començarà durant la tardor i s’allargarà durant el primer trimestre del 2024. Totes les conferències seran amb entrada lliure.

Els Amics del Museu d’Art de Girona és una associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 1992. Té la voluntat de fomentar i donar a conèixer el museu i ajudar a la conservació i la millora del seu patrimoni i el creixement de la col·lecció. Actualment, compta amb pràcticament 600 socis, el que la converteix amb una de les entitats gironines amb més múscul associatiu.

 

Cicle de conferències “Viu l’art d’una altra manera” 

“La vida quotidiana a la pintura; cafès, festes, celebracions”

A càrrec de Paco Perez: Membre dels Amics del Museu d’Art.

  • 2 de novembre de 2023 a les 19h

Centre Cívic Ter

 

“Absència-Presència de les dones a les obres d'art”

A càrrec d’Eugènia Cros: Presidenta dels Amics del Museu d’Art de Girona

(2018-2022). Mestra de primària jubilada

  • 8 de novembre de 2023 a les 19h

Centre Cívic Barri Vell – Mercadal

Sala d’Actes Isabel Vilà

  • 23 de novembre de 2023 a les 19h

Centre Cívic Ter

  • 9 de març de 2024 a les 11:30h

Centre Cívic Pla de Palau

Sala d’Actes Anna Pagans

 

“La representació del món industrial a l'art”

A càrrec de Xavier Martí Ylla: Periodista i historiador, especialitzat en història contemporània i Patrimoni Industrial. Gestor cultural.

  • 1 de desembre de 2023 a les 19:30h

Centre Cívic Pont Major

 

“Visions de la Girona de principis del segle XX”

A càrrec de Lluïsa Faxedas: Doctora en Història d’Art Contemporani a la Universitat de Girona. Comissària d’exposicions. Amiga honorària dels Amics del Museu d’Art de Girona.

  • 10 de gener de 2024 a les 19:30h

Centre Cívic Barri Vell – Mercadal

Sala d’Actes Isabel Vilà

  • 10 de maig de 2024 a les 19:30h

Centre Cívic Ter

 

“El paisatge agrícola en la representació artística del MDA”

A càrrec de Vicenç Riera: Enginyer i agrònom.

  • 26 de gener de 2024 a les 19h

Centre Cívic Sant Narcís

 

“Cap als museus inclusius. Repensar la col·lecció en clau queer”

A càrrec de Victor López Moya: Graduat en Història de l’Art per la Universitat de Girona i investigador predoctoral del Grup de Recerca en Teories de l’Art Contemporani.

  • 1 de febrer de 2024 a les 19h

Centre Cívic Ter

  • 13 de març de 2024 a les 19h

Centre Cívic Sant Narcís

 

“De la creació a la creativitat: conceptes clau de l’art”

A càrrec de Pere Parramon: Doctor en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la UdG i expresident dels Amics del Museu d’Art de Girona

  • 14 de febrer de 2024 a les 19h

Centre Cívic Barri Vell – Mercadal

Sala d’Actes Isabel Vilà

 

JP_Bonart-180x180-Online_Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal