Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu d’Art Modern de la Diputació recorda la figura de J. Nogué Massó

L’edició, a càrrec de Joan Sendra, repassa l’època italiana del pintor de Santa Coloma de Queralt en el cinquantè aniversari de la seva mort

El Museu d’Art Modern de la Diputació recorda la figura de J. Nogué Massó
bonart tarragona - 24/10/23

Un pintor amb esperit de cantant d’òpera. Joan Sendra descobreix el Josep Nogué més íntim amb l’edició del llibre Roma. El mapa de la memòria. Diaris de J. Nogué Massó (1914-1917), que es va presentar al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona el 20 d’octubre.

Coincidint amb el cinquantè aniversari de la mort del pintor de Santa Coloma de Queralt, el MAMT acull una exposició de postals, fotografies i retalls de diari de la vida del pintor durant l’etapa que va estar a Itàlia, com a pensionat de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, entre el 1914 i el 1917.

Una època que es recull en detall en l’edició d’un llibre a cura de Joan Sendra que ha realitzat una tasca d’investigació a partir del fons documental i artístic de l’Arxiu J. Nogué del MAMT, cedit pel fill de l’artista entre 1990 i 1996.

La correspondència més personal de Nogué, catàlegs, dietaris, retalls de diaris i una important col·lecció de postals han estat la base d’aquest estudi minuciós de l’artista que s’ha complementat amb una exposició que es podrà visitar al MAMT fins al 28 de gener de 2024.

Fons documental J. Nogué Massó

L’any 1993 el MAMT va editar el llibre Memorias de un pintor. La pintura espanyola en el cambio del siglo XIX al XX, on es repassava la vida i obra d’aquest artista colomí tot destacant figures importants de la vida de Nogué i la vida cultural i artística de començaments del segle XX. A partir d’aquella edició, el fill del pintor va cedir al MAMT l’Arxiu de cartes, postals, diaris, agenda personal, etc. del pintor.

L’edició del llibre de Joan Sendra vol posar en valor aquest fons documental com a testimoni d’una època cultural i artística de

inclassificablesNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90