Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Opinió

El Museu del Modernisme presenta 'Els 4 gats. Bressol del modernisme. Casas, Rusiñol, Utrillo, Romeu... i Picasso'.

El Museu del Modernisme presenta \'Els 4 gats. Bressol del modernisme. Casas, Rusiñol, Utrillo, Romeu... i Picasso\'.
bonart barcelona - 19/05/23

L'edifici d'Enric Sagnier, convertit en el Museu del Modernisme ara fa deu anys, exposa un recull de gairebé dues-centes obres emblemàtiques del modernisme català. L'extensa proposta s'emmarca en la relació entre Els Quatre Gats i Pablo Picasso. No és casualitat, que l'exposició s'inclogui en la programació del cinquantè aniversari de la mort del pintor andalús.

La proposta inicia a l'epicentre modernista català, la cerveseria Els quatre gats, que funcionava com a punt de trobada dels creadors. Tal com avança el títol de la mostra, als coneguts com 'Els Quatre Gats' (Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Miquel Utrillo i Pere Romeu), en referència a Le Chat Noir de París, s'hi suma un jove Pablo Picasso, que dissenyà la coberta del menú que oferia la cerveseria (Carta de plats de la cerveseria Els Quatre Gats).

La mostra reuneix escultures, pintures, cartells, mobiliaris i dibuixos. Al llarg del recorregut, que ocupa les dues plantes del museu, es presenten diverses facetes del moviment, en un relat que navega entre l'obra revolucionària i alternativa dels Quatre Gats i les propostes religioses del cercle de Sant Lluc, encapçalat per Antoni Gaudí.

En aquest aspecte, és tan àmplia la proposta, que se'n desdibuixa la intenció en una saturació d'obres que perden el seu poder individual. Tot i això, l'exposició, oberta fins al 14 de juliol, brinda l'oportunitat de gaudir de l'extensa col·lecció modernista del museu.

Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px