JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

22a Edició del Black Music Festival 2024

22a Edició del Black Music Festival 2024
bonart girona - 27/02/24

Un total de vint noves propostes, entre concerts i activitats, formen part del cartell de la 22a edició del Black Music Festival 2024. D'una banda, s'afegeix al cartell el funk de Swatkins, cantant i mestre del taklbox, que amb la seva banda The Positive Agenda telonejaran Scary Pockets per obrir el Black Music Festival a la Sala Apolo de Barcelona el 8 de febrer.

També hi serà present l'enèrgic rock&blues dels gironins BigBlack Rhino a la sala La Mirona, precedits de l'actuació del One man band Sergi Estella, conegut per fabricar-se els seus propis instruments amb objectes quotidians. Al cartell també s'hi suma el reggae i l'ska de les barcelonines Les Testarudes, que telonejaran el concert dels mítics Dr. Calypso, actuació ja anunciada que tindrà lloc també a La Mirona. Així mateix, el festival de música negra de Catalunya acollirà l'actuació del guitarrista barceloní Gnaposs, que precedirà el concert del també guitarrista italià Giacomo Turra & The Funky Minutes a La Mirona.

Per aquest escenari també passarà la gironina Tramma presentant el seu nou projecte amb una sonoritat disco-dance més moderna, precedida de la música negra de la banda Funktory. També s'afegeixen a la 22a edició el concert de Soul&Funk per als més petits a Palamós i el Tina Turner Black Music Big Band Tribute a Torroella de Montgrí, una producció del Black Music Festival i la fundació Casa de la Música de les comarques gironines. Les entrades per ambdós concerts ja estan exhaurides. Així mateix, la Black Music Big Band tornarà a presentar el concert Disco Fever a l'Atrium de Viladecans, acompanyats de l'Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines.


Per altra part, els parcs de Girona es tornaran a omplir de jornades musicals gratuïtes de la mà del tradicional Black Music Pícnic, que se celebrarà al Parc del Migdia i comptarà amb les actuacions de Lali Begood, la Black Music Big Band, les reconegudes Les Karamba i Dj. Dadaa. També es podrà gaudir de la jornada "Hip Hop al Parc", amb artistes com EMÉ, Poor Tràmit o Elane, que actuaran al Parc Central.

El Black Music Festival acollirà alguns concerts gratuïts com el de Howlin' Dogs i el seu projecte inspirat en les Work Songs afroamericanes a l'Ateneu 24 de juny de Girona, The Explosive Swing Trio a Fornells de la Selva o l'actuació de la big band empordanesa The Funk Power Station al Mercat de La Volta de Girona. La Black Music Big Band Junior, la "germana petita" de la Black Music Big Band, tocarà a les poblacions de Castell d'Aro i Corçà. En aquesta segona població s'hi afegirà el Black Music Choir, una iniciativa també sorgida del mateix festival.

Finalment, el festival també ha programat activitats paral·leles a Girona com la Black Music Silent Disco, que tornarà a recórrer els carrers del Barri Vell de Girona, així com l'activitat participativa Black Music Quiz que tindrà lloc a l'Ateneu El 24 de Juny. També acollirà la sessió LP #57 on s'analitzarà l'àlbum At Last!, d'Etta James a La Marfà, així com un taller de Brass Band en mans de membres de la Hip Horns Brass Band a La Mercè.

Concerts anunciats prèviament 

Aquestes novetats se sumen als concerts ja anunciats de grans caps de cartell internacionals com les cantants de jazz Dee Dee Bridgewater i Catherine Russell, la reconeguda banda de versions Scary Pockets que inaugura el festival el 8 de febrer a l'Apolo de Barcelona o el rock psicodèlic dels holandesos DeWolff. El festival també comptarà amb altres artistes internacionals com el virtuós de l'harmònica Errol Linton, el guitarrista italià Giacomo Turra & The Funky Minutes o els senegalesos Seckou Keita i Momi Maiga, resident a Catalunya, concert del qual s'han esgotat les entrades.

Cal destacar la gran presència de grups estatals com els madrilenys Kamikaze Helmets, la banda gallega The Soul Jacket o els saragossans The Kleejoss Band. Així mateix, gran part del cartell del Black Music Festival està format per artistes catalans com The Gramophone Allstars Big Band, la banda mítica Dr. Calypso, la barcelonina Namina en format sextet o el col·lectiu de músics The Big Easy' Crew. 

Pel que fa al tema dels espais, aquest any el Black Music Festival ha ampliat el seu abast territorial i per aquesta edició surt de la ciutat de Girona per portar la seva música a altres poblacions de les comarques gironines i d'arreu de Catalunya. Els espais escènics en què té lloc el festival enguany són: l'Auditori de Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Centre Cívic Sant Narcís, la Pista del CREC de Sant Daniel, La Marfà, l'Ateneu 24 de Juny, el Mercat de la Volta (plaça de l'Assumpció), el Parc del Migdia i el Parc Central. 

El festival també farà parada en sales i espais d'altres poblacions catalanes com La Mirona (Salt), Sala Apolo (Barcelona), Atrium (Viladecans), Auditori Teatre Espai Ter (Torroella de Montgrí), La Gorga (Palamós), el Centre Polivalente La Torrentera (Aiguaviva), Plaça Catalunya (Fornells de la Selva), Plaça del Rebot (Corçà) i la Plaça Poeta Sitjar (Castell d'Aro).

La-Galeria-201602-recursBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px