banner-1280x150-gene

Notícies

'Els Grans' de l'IVAM donen suport a Enguita

Enguita va presentar la seva renúncia davant del que considera 'atacs' contra la seva persona 'basats en informació falsejada'. 'És evident que no compto amb el suport del Govern valencià', va declarar.

\'Els Grans\' de l\'IVAM donen suport a Enguita
bonart valència - 26/02/24

El col·lectiu Els Grans, grup estable sènior de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), ha expressat aquest dissabte el seu rebuig als tripijocs polítics que han portat a dimitir Núria Enguita al capdavant de la institució i li han manat la seva "comprensió, suport i afecte", alhora que han fet un "reconeixement de la seva dignitat" i li han agraït la feina.

Segons han assenyalat en un comunicat, la dimissió de Nuria Enguita, coneguda el 21 de febrer, els "va commocionar" i va provocar un sentiment "unànime" en el grup de "tristesa, impotència, rebuig als tripijocs polítics que l'han determinat".

El col·lectiu explica que Els Grans de l'IVAM és un grup estable de la institució "sorgit d'una de les múltiples iniciatives que Nuria Enguita va emprendre en fer-se càrrec de la direcció del centre, amb la idea d'apropar l'art a la societat, d'obrir el centre a tot, que totes i tots en siguem part activa".

"D'alguna manera, som un dels fruits d'aquest projecte i també testimonis privilegiats del que l'IVAM és avui: un centre popular -com el títol d'una de les seves exposicions-, viu i viscut, on es treballa en col·laboració, que et rep amb les portes obertes i et possibilita l'acostament i el gaudi de l'art modern i contemporani", ha detallat el col·lectiu.

A parer seu, això és un "meravellós assoliment" en un centre que "ha anat conjugant en aquests tres últims anys allò internacional i allò local (d'Asger Jorn o Otobong Nkanga a Teresa Lanceta o Pinazo), que ha donat entrada a artistes molt joves i ampliat el camp del qual s'entén per artístic, que ha apostat per una mirada feminista; que s'ha convertit en un referent artístic i cultural dins i fóra d'Espanya".

En aquesta línia, assenyala que, com a grup iniciador del programa 'Els Grans', porten "més d'un any i mig participant activament en els seus actes i exposicions, vivint joiosament l'IVAM", que senten com "una cosa nostra". El col·lectiu, que desitja sort i ofereix suport a la directora adjunta, Sonia Martínez, que assumeix provisionalment la direcció, lamenta que "per desgràcia, èxits i mèrits no sempre guanyen".

"Pena i indignació és el sentir del grup que, encara que heterogeni, coincideix en unes quantes idees: que cal mimar la cultura; que ella i l'art contribueixen a millorar-nos, individualment i com a societat; que la cultura és un bé social que ha de quedar al marge del partit polític de torn; que quan algú fa les coses bé, s'ha de recolzar i deixar-lo fer", assenyalen, i lamenta que a Enguita "no l'hagin deixat continuar fent".

Enguita va presentar dimecres passat la seva renúncia davant del que va considerar "atacs" contra la seva persona "basats en informació falsejada". "És evident que no compto amb el suport del govern valencià", va asseverar l'especialista en art, arran de les informacions publicades sobre la donació de dues finques rústiques que va realitzar a la fundació Todolí Citrus, entitat sense ànim de lucre impulsada pel curador d'art Vicente Todolí, que va formar part del jurat del concurs que la va seleccionar com a responsable de l'IVAM.

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal