Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Certàmens

15a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani Justmad

44 expositors, 50% de noves galeries i un important reforç de galeries de Llatinoamèrica
en la 15a edició de Justmad 2024

15a edició de la Fira Internacional d\'Art Contemporani Justmad
bonart madrid - 26/02/24

La 15a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani Justmad es durà a terme del 7 al 10 de març, al Palau Neptú de Madrid. Un total de quaranta-quatre expositors conformen el Programa General, Solo Project i Just Latam, un nou projecte que se suma a la fira dirigida a la investigació de galeries i artistes vinculats amb Llatinoamèrica. Sota la direcció d'Óscar García García (Madrid, 1978), Justmad continua amb la seva ferma missió per donar a conèixer nous projectes galerístics, a més de comptar amb la presència d'artistes que lideren actualment l'escenari artístic contemporani.

Aquesta fira, que es defineix com a "espai de descoberta", comptarà aproximadament amb la presència d'un 50% de galeries que participen per primera vegada. Óscar García García ha assegurat que "després de quinze anys donant suport a les últimes tendències, Justmad continua amb la mateixa il·lusió de sorprendre els amants de l'art. Durant aquestes dècades la fira ha demostrat ser un eficaç localitzador de nous valors i projectes. Aquesta serà una edició especial on celebrarem la cultura contemporània. El nostre repte és continuar sent un espai per a l'aprenentatge, l'acompanyament i trampolí de galeries i artistes".

En aquesta nova edició es presenta com a comissària convidada de la secció Just Latam, María Lightowler (Buenos Aires, 1979), la trajectòria professional de la qual es defineix per haver treballat més de quinze anys com a investigadora, museòloga i gestora cultural. La proposta estarà formada per galeries i artistes vinculats amb Llatinoamèrica. En una visió expandida que no es limita al territori físic, Just Latam comptarà amb la participació de galeries de països com Mèxic, Argentina, Perú o Equador, als quals se sumen dues galeries llatinoamericanes establertes a Madrid. Després d'uns anys difícils per al sector, JUSTMAD recupera, en aquesta edició, l'important vincle amb l'art llatinoamericà; una aposta personal que sempre havia existit a la fira i que es va veure minvada per l'arribada de la pandèmia.

Per altra part, Justmad col·laborarà amb Casa d'Amèrica en la creació d'un cicle d'activitats dins del marc de Just Latam, a la seva seu del Palau de Linares de Madrid. També, per tercer any consecutiu, repeteix col·laboració amb la residència Ras de Terra renovant així el seu reconegut compromís amb el medi ambient, la recerca i l'experimentació artística.


44 expositors, 50% de noves galeries

Pel que fa al programa general, les galeries participants són: Arteuparte Gallery (Sant Sebastià) / ARTTS (Brussel·les, Bèlgica) / Emerge - Universitat Francisco de Vitoria (Madrid) / Espai75 (Madrid) / Galeria Azur (Madrid) / Galeria MT (Las Palmas, GC) / Gerhardt Braun Gallery (Palma de Mallorca - Madrid) / Juca Claret (Madrid) / La Panartería (Madrid) / La Trini d'art (València) / La Zona Gallery (Madrid) / Lapislàzuli Gallery (Madrid) / Loo & Lou Gallery (París, França) / (M)ARTE (Madrid) / Materna i Herència (Madrid) / Galeria Modus Operandi (Madrid) / Montsequi Galeria De Arte (Madrid) / Navel Art (Madrid) / Off space - Galerie Panoptikum (Viena, Àustria) / Olga Julián Projects (Saragossa) / Paisatge Domèstic (Madrid) /Perve Galeria (Lisboa, Portugal) / Soraya Cartategui (Madrid) / Zona Incontrolable (Madrid) / 25&Art (Madrid) / 95 Gallery (Madrid). En l'apartat del Just Solo hi són presents les galeries: AF Galeria d'Art (Vigo) / Galeria d'Art A Cegues (Madrid) / Casa Bancal (Altea) / IB Galeria Isabel Bilbao (Jávea) / La Plataforma Gallery (Barcelona) / Martín de Vidales Art (Madrid) / Nivell2 Gallery (València) / On Art Space (Madrid) / Zooh Micro Gallery (Gijón). I pel que fa al Just Latam, les galeries participants són: Boom! Art Community (Madrid) / COTT (Buenos Aires, Argentina) / Impulso Gallery (Querétaro, Mèxic) / JAT arts (Lima, Perú) / Julia Baitalá (Buenos Aires, Argentina) / Skiacope (Madrid) / TM Galeria (Guayaquil, Equador).

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1