0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Últims dies de 'Català-Roca, Rastres Compartits, Ramon Manent' a la Nau Gaudí

'Rastres compartits' s’emmarca en la commemoració de l’Any Francesc Català-Roca amb motiu del centenari del seu naixement.

Últims dies de \'Català-Roca, Rastres Compartits, Ramon Manent\' a la Nau Gaudí
bonart mataró - 27/02/24

La Nau Gaudí de Mataró prorroga una setmana més l'exposició Català-Roca, Rastres Compartits, Ramon Manent, que s'exposa des del passat 27 d'octubre del 2023.

Aquesta exposició s'emmarca en la commemoració de l'Any Francesc Català-Roca amb motiu del centenari del seu naixement. Francesc Català-Roca i Ramon Manent són dos fotògrafs que ens lleguen el rastre d'uns paisatges, d'una gent i unes activitats que ja no existeixen. Ambdós van recórrer l'Espanya de la segona meitat del segle XX fixant el món d'on venim per transmetre'l a les generacions posteriors.

En paraules de Català-Roca, "quan fem una fotografia tenim tantes possibilitats, punts de vista, situacions, que el simple fet de triar ja és una creació. La fotografia ja està feta, però cal agafar-la, seleccionar-la. Anar-la a buscar allà on és i pensar la realitat en una fotografia, traduir-la en una fotografia".

Segons la directora de la Nau Gaudí, "les imatges de Català-Roca i Ramon Manent documenten la realitat perquè la reflecteixen per damunt de l'experimentació artística, en una cerca constant de la fotografia humanista documental. Retraten les ciutats i la seva gent, maneres de viure, penúries i il·lusions. Tot un compendi de la nostra història recent en imatges construïdes a través de la seva mirada, tot creant un contingut narratiu". Una imatge val més que mil paraules, diu el proverbi xinès.

Seguint el criteri de Català-Roca, compartit per Ramon Manent, l'exposició no té cartel·les. Les fotografies són per llegir-les mirant, observar-les. Els peus de foto han fet força mal perquè la gent els llegeix i no mira les fotografies. Els llibres de fotografia no han de portar text al costat de la imatge; les gents s'ha d'acostumar a llegir la fotografia, analitzant-la, intentant de saber què va voler dir el fotògraf, descobrint coses que el fotògraf no va advertir.

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px