Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Certàmens

El món de l'art a Madrid. ARCOmadrid 2024

La 43a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani se celebrarà del 6 al 10 de març a IFEMA MADRID amb la participació de 205 galeries de 36 països.

El món de l\'art a Madrid. ARCOmadrid 2024
bonart madrid - 23/02/24

ARCOmadrid, organitzada per IFEMA MADRID, celebra la 43a edició del 6 al 10 març. La fira mostrarà l'actual escena artística internacional en un diàleg ampli amb l'art espanyol.

ARCOmadrid comtarà amb la presència de noves galeries internacionals que confirmen el paper d'ARCOmadrid com a referent per a la visibilitat i l'exploració dels artistes, així com per fomentar un mercat actiu i potenciar el coneixement al voltant de l'art. ARCO, al costat de la ciutat de Madrid, centrarà l'atenció de galeries, artistes, col·leccionistes, comissaris i altres professionals, institucions, museus i centres d'art de tot el món i constituirà una experiència única per a tots els visitants.

Un total de 205 galeries de 36 països convertiran Madrid en capital internacional de l'art contemporani. En aquesta ocasió, 171 galeries integren el Programa General, sumant-s'hi les seccions comissariades: la riba, la marea, el corrent: un Carib oceànic, amb 19 galeries; Opening. Noves galeries, amb 15, i Nunca lo Mismo. Arte latinoamericano, amb 12 galeries.

El món de l\'art a Madrid. ARCOmadrid 2024

La representació nacional aquest any se situa al 35% de l'oferta a través de la participació de galeries 73 espanyoles. Per part seva, el segment internacional s'eleva al 65% –132 galeries–, i d'aquest, prop del 30% l'acapara la presència llatinoamericana, amb la participació de 38 galeries de 13 països, amb presència especial d'Argentina, Brasil i Mèxic. 

Programa artístic d'ARCOmadrid 2024

Entre les galeries internacionals participants al Programa General, ARCO celebra la incorporació de galeries com Max Hetzler, Vera Munro, Air de París, Fortes D'aloia & Gabriel, Lévy Gorvy Dayan i Hollybush Gardens. Aquestes se sumen a la fidelitat d'altres com Thaddaeus Ropac, Mai 36, Jocelyn Wolff, Chantal Crousel, Krinzinger, Nächst St.

També tornen a dipositar la seva confiança a la fira galeries com Capitain Petzel, Société i Chertlüdde, o Mendes Wood Dm, Nicolai Wallner, i Kalfayan Galleries. Paral·lelament al Programa General, ARCOmadrid comptarà amb tres seccions comissariades. Incorpora com a tema de recerca del 2024, la riba, la marea, el corrent: un Carib oceànic que, comissariada per Carla Acevedo-Yates i Sara Hermann Morera, proposa, a partir d'una acurada selecció d'artistes i galeries, una lectura de la complexa intersecció entre la terra i aquest mar que es planteja des de i cap a la riba com un espai d'intercanvi i de constant inestabilitat: "intervenir en la incomoditat de situar-se entre allò líquid i allò sòlid", tal com apunten les comissaries. En un espai especialment dissenyat per Ignacio G. Galán, Arantza Ozaeta i Álvaro Martín Fidalgo, hi participaran 19 galeries com David Castillo, Hutchinson Modern & Contemporary, Monique Meloche, Patró, Praise Shadows Art Gallery, Tern Gallery, Espai Mínim o Helga de Alvear.

Opening. Noves galeries tornarà a ser l'espai de descobriment de noves propostes a ARCOmadrid. La selecció de Cristina Anglada i Yina Jiménez Suriel representarà l'aposta del jove galerisme internacional amb la participació de 15 galeries com Artbeat, Blue Velvet, Eins Gallery, Espai Continu, Fermay, Hatch, Remota, Sissi Club i The Space Art Gallery, que hi participen per primera vegada.

La secció Nunca lo Mismo. Arte latinoamericano contribuirà a reforçar la investigació al voltant de la creació llatinoamericana i la seva relació amb tots els agents presents a la fira. Comissariada per José Esparza Chong Cuy i Manuela Moscoso, estarà formada per una selecció d'artistes procedents de Llatinoamèrica de la mà de 12 galeries com A Gentil Carioca, Jaqueline Martins, Vigilgonzales, Isla Flotante, Millan, N.A.S.A.L. i Proyectos Ultravioleta. A això se sumen els 28 Projectes d'Artista, presentats per 32 galeries, entre les quals figuren, Peppi Bottrop (Ehrhardt Florez + Meyer Riegger), Laia Abril (Set Espai d'Art), Zila Leutenegger (Peter Kilchmann), Concha Jérez ( Freijo), Mónica de Miranda (Carlos Carvalho), Esther Boix (Marc Domènech), Josep Ponsatí (Prats Nogueres Blanchard+Bombon Projects), Carles Congost (House of Chappaz) o Elena Aitzkoa (Rosa Santos).

D'altra banda, ArtsLibris tornarà a ser present a ARCOmadrid amb més de vuitanta editors de vint països als quals se sumaran diferents presentacions de publicacions a l'espai Arts Libris Speaker's Corner.

 

La-Galeria-201602-recurscanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88