BONART_1280x150

Exposicions

'Aquella llum d'entre muntanyes', d'Albert Gironès a Can Manyé

Albert Gironès és el guanyador de la primera edició de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella que fomenta l’exploració artística de joves creadors amb el projecte artístic titulat “El miracle del Sol”

\'Aquella llum d\'entre muntanyes\', d\'Albert Gironès a Can Manyé
bonart alella - 12/01/24

Can Manyé Espai de Creació inaugura el 19 de gener a les 19 h. Aquella llum d'entre muntanyes, d'Albert Gironès. Aquella llum d'entre muntanyes està composta per un encadenament de tres projectes amb els que Albert Gironès ha estat treballant al llarg dels últims sis anys entre Mallorca, Catalunya, Alemanya, i Bòsnia i Hercegovina. La teoria definitiva (2018-2020), Un rosari de despropòsits (2020-2022) i El miracle del Sol (2022-2023). 

"En la seva pràctica artística, l’Albert Gironès s’endinsaen la recerca d’imatges que desafien els mecanismes cognitius de reconeixement nítidi immediat: les aparicions marianes i els albiraments ovnis, dues experiències que tenen un fort impacte en l’imaginari social i que han permès traçar relats insubmisos, qüestionant les lògiques humanes de la raó.Són relats que se’ns escolen entre les mans,que ens ajuden a imaginar i conjurar realitats paral·leles, proposant altres possibles modes de vida. En molts casos, aquestes narratives han esdevingut un esclat d’esperança, una escapatòria a allò que ja coneixem, que rebutgem i del que, a vegades, també necessitem fugir per a experimentar la lleugeresa de l’ombra i el sense sentit", escriuen Eva Paià i Marina Ribot Pallicer.

"Hipnotitzades pel Sol, absortes per una llum cegadora que es fon entre les muntanyes. Existeix un misteri que s'amaga darrere l'astre, una aura boirosa que ha promogut múltiples visions i creences al llarg de la història. El Sol és un astre màgic, indòmit, un astre que designa l'inici i la fi, la claredat i la foscor. És la nostra estrella de referència, al voltant de la qual orbitem i la que ens possibilita la llum i, en conseqüència, la visió dels nostres entorns. Aquesta exposició parteix de diferents percepcions òptiques mediades pel Sol, experiències que han motivat especulacions i hipòtesis diverses, obrint una amalgama de narracions", explica Albert Gironès sobre aquest treball.

La mostra es podrà visitar fins al 31 de març del 2024.

Impremta Pages - banner-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88