JP_Bonart-1280x150px-Online-

Internacional

La Fundació Vila Casas exposa “Homenatge a Picasso. Vallauris, 1972” al Centre d'études catalanes de París

L’exposició, que itinera per primera vegada per territori internacional, es podrà visitar del 18 de gener al 8 de març.

La Fundació Vila Casas exposa “Homenatge a Picasso. Vallauris, 1972” al Centre d\'études catalanes de París
bonart paris - 12/01/24

El 18 de gener a les 18.30 h el Centre d'études catalanes de París acull la inauguració de l'exposició Homenatge a Picasso. Vallauris, 1972. La presentació comptarà amb la presència de la comissària de la mostra, Nadia Hernández Henche i de l'Assessora d'Art de Presidència de la Fundació, Natàlia Chocarro.

L’extraordinària col·lecció de tapets adquirits per la Fundació Vila Casas va ser presentada per primera vegada l'any 2022 als Espais Volart. L’exposició, comissariada per Nadia Hernández Henche, està formada per un conjunt de 400 tapets intervinguts per més de 270 autors nacionals i internacionals amb motiu dels atemptats que van succeir contra el nom de Pablo Picasso quan aquest va celebrar els 90 anys. Aquest atac va encoratjar iniciatives privades i sovint clandestines per desagreujar l'artista, com el projecte expositiu impulsat pel galerista Santiago Palet. 

A partir d’aquest gener, la mostra itinera per primera vegada per territori internacional i presenta, al Centre d'études catalanes de París, una acurada selecció de 51 tapets que la comissària ha seleccionat expressament per a l'ocasió. L'exposició rememora el 1r Rencontre International d’Hommage à Picasso que va tenir lloc l'any 1972 a Vallauris i proposa una lectura temàtica que transmet l’esperit del projecte original. Es presenten obres d’artistes nacionals i internacionals com Eduardo Chillida, Sonia Delaunay, Antoni Tàpies i Equipo Crónica, entre d'altres. 

Antoni Vila Casas va adquirir la col·lecció dels tapets i va assegurar-ne la seva conservació com a part del fons de la Fundació Vila Casas. La protecció d'aquest conjunt en un entorn museístic és el resultat del compromís d'un col·leccionista i d'una institució amb la recuperació de la memòria, i preserva un valuós llegat que ens parla de la capacitat de l’art com a resposta a la violència. 

Nial nou-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1