Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

'Matèrial Visual' de Ramon Surinyac a la Galeria d'Art Anquins

\'Matèrial Visual\' de Ramon Surinyac a la Galeria d\'Art Anquins
bonart reus - 30/11/23

La Galeria d'Art Anquins presenta l'exposició Matèrial Visual de l'artista Ramon Surinyac (Barcelona, 1974). D'una trajectòria artística internacional, Surinyac exposa per primera vegada a la galeria Anquins les seves escenografies de la natura. Les pintures de Surinyac observades a certa distància ens ofereixen una visió realista, quasi fotogràfica. Tot i això, en aproximar-se a la peça s'obre i es converteix en una abstracció gairebé lírica.

Surinyac capta la natura des d'un vessant molt íntim i personal. Sobre un fons frondós i fosc, impregna la tela d'una vegetació reptant que pren formes capritxoses i se submergeix en un espai de miralls i simetries. El resultat és una obra en què naturalesa i artifici es fusionen generant un efecte òptic, il·lusori i carregat de dinamisme i ambivalències.

Com ens explica en el text del catàleg la crítica d'art Montse Frisach: "El paisatge és un gènere tan clàssic i tantes vegades reinventat al llarg de la història de l'art que enfrontar-se a ell amb una mirada nova és un repte... En el cas de Surinyac, el paisatge ja està integrat en el mateix procés de pintar-lo. En la primera fase de la gestació de les seves obres, sempre hi ha fotografies que el pintor pren durant les seves caminades per platges, boscos o muntanyes. És en el taller, on l'artista retalla fragments de les imatges i munta una de nova amb els retalls. És aquest collage de llocs que no existeixen el que finalment acaba pintant. De la mateixa manera, que molts pintors construeixen l'escena d'una natura morta o un retrat, Surinyac reconstrueix paisatges. La seva obra, per tant, és un conjunt d'escenografies de la natura i l'espectador ni ho sospita perquè el resultat els ressona a tantes altres muntanyes o sotaboscos que ha vist recurrentment..."

 

12M_VOT_INFORMATIU_300x250banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90