banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

'Tutankamon' a l'Ideal Centre d'Arts Digitals

\'Tutankamon\' a l\'Ideal Centre d\'Arts Digitals

L'Ideal Centre d'Arts Digitals de Barcelona ofereix des del 15 de setembre l'exposició Tutankamon, l'experiència immersiva. Aquesta mostra, que ha estat la més vista durant la passada temporada a tot l'estat, amb més de 300.000 visitants al MAD (Matadero, Madrid), arriba a l'Ideal de Barcelona per fer viatjar els visitants fins 3.500 anys enrere en una experiència immersiva única que permet sentir-se enmig dels temples, tombes i secrets de l'antic Egipte.

Aquesta exposició permet endinsar-se en l'apassionant descoberta de la tomba del Faraó Nen i descobrir la importància del seu llegat arqueològic com no s'havia fet mai fins ara. L'exposició disposa de dos espais dedicats a la realitat virtual, una sala immersiva que projectarà una pel·lícula sobre el faraó més important de tots els temps durant trenta minuts i tot un recorregut de sales on es podran visitar tresors, sarcòfags i molts elements identificatius d'aquesta civilització. Els continguts de l'exposició són els següents: Una civilització de 3.000 anys (sala 1); Dins del cofre del tresor (sala 2); Un viatge immersiu pels secrets de l'antic Egipte (sala 3); El reflex de l'ànima (sala 4); El camí a l'eternitat (sala 5); La vall dels Reis 1922 (sala 6); La descoberta de KV26 (sala 7); Viatge a l'Inframón (sala 8).

Més enllà de la descoberta de la tomba, la mostra proposa als visitants acostar-se a una civilització mil·lenària que captiva per la infinitat d'enigmes que cobreixen els deserts i que dilueixen en les aigües del riu Nil. En les sales immersives, interactives i de realitat virtual submergeixen absolutament el visitant a través d'un espai de més de 2000 m² utilitzant les tecnologies digitals més avançades convertint-la en la més gran exposició digital sobre l'Antic Egipte.

Per altra part, els visitants podran gaudir de la incorporació d'un nou espai metavers que no estava inclòs en la mostra que s'ha vist al MAD (Matadero, Madrid). Aquest nou espai, seguint la línia de creació oberta amb Dalí Cibernètic, permet als visitants viatjar en el temps per poder, literalment caminar, per La Vall dels Reis l'any 1922, l'any de la descoberta de la tomba.

\'Tutankamon\' a l\'Ideal Centre d\'Arts Digitals

Una coproducció internacional de primer nivell

Tutankamon, l'experiència Immersiva és una coproducció de Layers of Reality, som producte i Stardust International. L'exposició ha guanyat tres Telly Awards (2 or i 1 plata) en la seva edició d'aquest any destacant la seva innovació en les categories de nous formats audiovisuals. En la producció de les diverses sales hi han intervingut més d'un centenar de professionals d'arreu del món, entre els quals, en destaca l'estudi de referència mundial Sila Sveta, en la pel·lícula immersiva i la pel·lícula de realitat virtual 360º. Per altra part, la curadoria de l'exposició ha anat a càrrec de l'historiador i periodista Nacho Ares. Llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Valladolid i Certificat en Egiptologia per la University of Manchester, la vida de Nacho Ares es divideix entre Madrid i el Caire. Al llarg de la seva carrera, Ares ha publicat 21 llibres, 15 dels quals dedicats a la cultura egípcia.

Cal destacar, la presència de la pel·lícula de Tutankamon, l'Experiència Immersiva, a l'àrea comercial del nou centre cultural Grand Egyptian Museum del Caire, que es va inaugurar aquest passat 4 de novembre. La mostra es presenta en català amb textos en castellà i anglès en les diverses sales expositives. La veu del Faraó Tutankamon guia als visitants a través dels diversos espais, especialment en l'espectacular muntatge audiovisual de la sala immersiva Per escollir la veu de Tutankamon en la seva versió en català, l'Ideal ha apostat pel músic, compositor i intèrpret, Cesc Triquell. L'artista posa la veu a un home jove, com era Tutankamon en el moment de la seva mort. Els horaris de visita al públic d'aquesta exposició són de dilluns a dissabte de 10:00 a 21:30 hores. Els dimarts el centre està tancat.

Eude, generic12M_VOT_INFORMATIU_300x250

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal