Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Fundació Foto Colectania presenta 'Albarrán Cabrera, L'Indestructible'

Fundació Foto Colectania presenta \'Albarrán Cabrera, L\'Indestructible\'
bonart barcelona - 30/11/23

La Fundació Foto Colectania presenta, fins al 7 de gener del 2024, la primera exposició monogràfica Albarrán Cabrera, L'Indestructible, comissariada per Irene de Mendoza. Aquesta exposició, que compta amb la principal col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell, mostra una selecció de més de 90 imatges de les sèries més rellevants, que han realitzat durant gairebé dues dècades de labor fotogràfica els autors i que són: The Mouth of KrishnaThe IndestructibleThis is you hereKairos i Nyx

The Mouth of Krishna és la sèrie troncal i de la qual hi ha més obra a aquesta exposició i està inspirada en la llegenda del déu Krishna quan era nen i que explica la història que és una metàfora que serveix de punt de partida a The Mouth of Krishna, una sèrie oberta, resultat de la investigació de la multiplicitat, estructura i versemblança de la realitat que percebem.

La resta de sèries dels autors s'han generat a partir d'aquesta com a ramificacions d'un tema específic que ha adquirit al llarg del temps un protagonisme propi. A més, a la mostra es poden veure elements que foment part del complex procés de producció de les fotografies, en què Albarrán Cabrera poden arribar a dedicar diversos dies.

Cal destacar una selecció dels seus foto llibres. Aquesta és la primera mostra monogràfica al nostre país dels dos autors en un centre d'art i reuneix una selecció de fotografies de les fonts procedents dels artistes, de la Galeria Elvira González i de la Fundació Foto Colectania. La majoria d'imatges que es poden apreciar estan fetes amb pigments, paper japonès i pa d'or. Pel que fa a la trajectòria biogràfica i professional d'Ángel Albarrán Cabrera i Anna Cabrera, cal destacar que tots dos van néixer a Sevilla, ja que formen parella artística que treballa conjuntament des del 1996. Influïts per pensadors i artistes tant occidentals com orientals, acudeixen a la literatura i a les ciències per elaborar una obra fotogràfica fortament evocadora i onírica.

Els seus treballs figuren en nombroses col·leccions privades i institucions com Hermès, Goetz Collection, The German Bundestag's Art Collection, Banc de Santander i de Nerderlandsche Banck, entre d'altres. A més, han publicat diversos fotollibres, entre ells, Photographic Syntax, The Word's Firt Photobook was Blue (finalista del Prix Nadal 2021), Pale Blue, Des Oiseaux, Remembering the future (premi millor llibre PhotoEspaña 2019) a la categoria nacional i guanyador del premi José Lázaro Galdiano 2019 i Pequeñas melodías.

La mostra es pot visitar fins al 7 de gener del 2024, i els horaris de visita a la Fundació són de dimecres a dissabte d'11:00 a 14:30 i de 16:00 a 20:00 hores. Els diumenges està obert d'11:00 a 15:00 hores.

BANNERS BONART_180x180inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90