Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

'L'art d'un metge de poble' al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

Cent vint anys del naixement del Doctor Martí Casals Echegaray Martí Casals Echegaray (1903 -1983), metge emblemàtic de la contrada de la Vall d'Aro

\'L\'art d\'un metge de poble\' al Museu d\'Història de Sant Feliu de Guíxols
bonart sant feliu de guíxols - 30/11/23

Des del passat 2 de novembre es pot visitar l'exposició temporal L'art d'un metge de poble. En deute amb el metge rural. 120 anys després del naixement del Dr. Martí Casals al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols – Antic Hospital. Aquesta mostra vol reconèixer la trajectòria de professionals mèdics i reflexionar sobre l'evolució de la medicina en el món rural. Al llarg dels pròxims mesos aquesta exposició, organitzada des de la Comunitat de Municipis de la Vall d'Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural, itinerarà als municipis de Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro.

Una vegada finalitzi la itinerància d'aquesta exposició, s'ha comunicat que es té la intenció de posar aquesta mostra al servei d'institucions, entitats i federacions de cultura popular interessades a acollir-la en préstec.. Defensant una medicina humanista que examina el pacient físicament i psicològica, sense fer distincions en el seu tracte, el doctor es va convertir en més que un metge: una persona de referència per a la societat de l'època a la mateixa vall. La mostra es podrà visitar fins al 4 de febrer del 2024 de dimarts a dissabte d'11:00 h a 13:00 hores i de 17:00 a 19:00 hores. Els diumenges està oberta d,11:00 a 14:00 hores.

\'L\'art d\'un metge de poble\' al Museu d\'Història de Sant Feliu de Guíxols

Prorrogada l'exposició de Ricard Mur

Per altra part, s'ha prorrogat l'exposició de fotografia de Ricard Mur (Gallur. Saragossa, 1875 – Sant Feliu de Guíxols 1939), que s'emmarca dins de la iniciativa anual dels Tallers d'Història, liderats per l'Arxiu Municipal i que es va inaugurar el passat 25 de gener del 2023. Aquesta mostra vol homenatjar a Mur tant per les seves qualitats artístiques com per la seva tasca de documentació del moment històric, la qual mostra un St. Feliu desaparegut i ens permet veure com era la societat, la ciutat i els entorns naturals als anys 20 del segle XX. Les imatges de l'exposició provenen del mateix Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, i també una part de l'INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Cal recordar que Ricard Mur va ser un fotògraf de la primera meitat del segle XX conegut pels seus retrats sobre el paisatge, els costums i la gent; i també per la producció i l'edició de les famoses targetes postals.

BANNERS BONART_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px