728x90

Exposicions

'El cos com a manifest' de l'artista ORLAN a la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra

La mostra recull una síntesi de les seves obres i substituirà la mostra de Lita Cabellut que ha hagut de ser suspesa per motius tècnics i d’agenda

\'El cos com a manifest\' de l\'artista ORLAN a la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra
bonart andorra la vella - 23/11/23

El 22 de novembre a partir de les 19 h. la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra acull la inauguració de l'exposició El cos com a manifest de l'artista ORLAN. 

La mostra, comissariada per Rocío Santa Cruz i Ricard Planas Camps, presentarà alguns dels temes i dels formats que la reconeguda artista francesa ha treballat al llarg de la seva trajectòria. Es podran veure obres destacades dels seus inicis, com per exemple ORLAN accouchant… d’ela doble em aime, vídeos de les performances més icòniques que ho han situat com una de les artistes més polèmiques i reivindicatives de la seva generació, com per exemple Le baiser de la artiste, i la sèrie més recent que ha produït, Les dones que ploren estan enfadades, una sèrie d’hibridacions basades en els quadres de Pablo Picasso que representen Daura Maar plorant, un particular “homenatge” d'ORLAN a l’artista espanyol l’any en què es commemoren els 50 anys de la seva mort.

ORLAN és una de les personalitats de referència mundial que conformen les avantguardes de la segona meitat del segle XX i del segle XXI, i és coneguda per les seves obres i performances amb una forta crítica social.

El seu enfocament multidisciplinari, que inclou la fotografia, l'escultura, la instal·lació i la performance, ha marcat un impacte en l'escena artística va més enllà de les creacions visuals. A través de la seva pràctica artística, Orlan ha generat debats sobre l'autonomia del cos i la construcció social de la imatge personal. La seva obra desafia els paradigmes establerts, consolidant el seu lloc com una figura destacada en l'art de la performance i la avantguarda.

L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de febrer 2024.

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90