banner-1280x150-gene

Exposicions

L'Antiken Museum Basel und Sammlung Ludwig acull la gran exposició dels ibers

'IBERER' és una mostra en col·laboració entre el Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Museu d'Art Antic de Basilea i Col·lecció Ludwig sobre els pobles ibers

L\'Antiken Museum Basel und Sammlung Ludwig acull la gran exposició dels ibers
bonart basel - 18/11/23

Per primera vegada, els ibers són el centre d'atenció d'una gran exposició arqueològica a Suïssa. En col·laboració amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Art Antic de Basilea i Col·lecció Ludwig exposen a IBERER més de 260 objectes de 40 jaciments arqueològics que són testimonis de la diversitat i bellesa d'aquests pobles tan importants de l'Edat del Ferro europea. L'exposició estarà oberta al públic a l’Antiken Museum Basel und Sammlung Ludwig, a Suïssa, del 19 de novembre de 2023 al 26 de maig de 2024.

L'exposició es basa en una de les col·leccions més rellevants sobre la cultura ibèrica del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i ofereix una visió fascinant de la història dels pobles ibers. La història dels ibers s’il·lustra mitjançant troballes originals, gràfics i mapes des dels seus inicis fins a la seva desaparició. Les produccions digitals, com la reconstrucció de la ciutat ibèrica d'Ullastret, ressusciten els ibers en el seu apogeu. L'escenografia reprodueix el paisatge ibèric, des de les zones de costa on atracaven els vaixells mercants fins a l'entorn impressionant d'un poble ibèric típic.

El període dels ibers va començar al segle VI aC i va acabar uns cinc-cents anys després amb la conquesta de tota la península ibèrica per part dels romans. Gràcies al seu alt nivell d'evolució social, els ibers es van guanyar un lloc entre les cultures més rellevants de l'Edat del Ferro.

Els ibers vivien al sud, a les costes d'Andalusia entre l'Atlàntic i el Mediterrani, i a tota la costa oriental d'Espanya fins al Llenguadoc i el sud de França. Troballes espectaculars, però també objectes d'ús senzill, dibuixen la imatge d'una societat marcada per l'agricultura amb una classe alta interconnectada a escala interregional. La cultura ibèrica va evolucionar a partir de la unió de les tradicions locals amb influències externes d'Orient i Grècia. Es va caracteritzar per tècniques de producció altament desenvolupades, com en l'orfebreria d'or i plata, així com per una llengua i escriptura pròpies, una veneració de divinitats complexa i rituals costosos tant en l'àmbit privat com en el públic.

 

Baner-generic-180x180_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal