0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Dues noves escultures de Rodin al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza

Pertanyen a la col·lecció privada de Francesca Thyssen-Bornemisza, que les ha prestat al museu i es poden veure ja a la sala Rodin

Dues noves escultures de Rodin al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza
bonart madrid - 20/11/23

La baronessa Francesca Thyssen-Bornemisza acaba de concedir al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza el préstec a llarg termini de dues escultures d'Auguste Rodin de la seva col·lecció particular: La mort d'Alcestes (h.1889) i Una jove confiant el seu secret a Isis (1906) ). Totes dues es poden veure a la sala Rodin, a la primera planta del museu, i se sumen als altres quatre marbres de l'autor francès que formen part de la Col·lecció Carmen Thyssen, exposades a la planta baixa. Totes elles van ser encarregades al propi artista per August Thyssen (1842-1926), avi del baró Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza, convertint-se en el punt de partida del col·leccionisme artístic de la família.
 
Poc després d'adquirir el Schloss Landsberg el 1903, l'empresari alemany August Thyssen va decidir encarregar a l'escultor Auguste Rodin un conjunt de set escultures per ser instal·lades a l'anomenat “jardí d'hivern” del castell, establint a partir de llavors una estreta relació epistolar amb l'artista francès. La instal·lació a l'anomenada sala Rodin del museu recrea d'alguna manera aquesta ubicació original per a la qual es van fer les escultures.

Llevat d'una, que va acabar en mans d'una altra branca de la família, aquest conjunt d'escultures va ser heretat successivament pel fill d'August Thysssen, Heinrich (1875-1947), i pel seu nét Hans Heinrich (1921-2002), els veritables creadors de la col·lecció que avui coneixem i que majoritàriament acull el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid.

inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90