JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

'No somos sin los otros', un projecte de César Martínez a la Fundació Autisme Mas Casadevall

La Fundació Lluís Coromina ha engegat una línia de col·laboració artística amb aquesta entitat del Pla de l'Estany que treballa amb persones TEA (Trastorns de l'Espectre de l'Autisme)

\'No somos sin los otros\', un projecte de César Martínez a la Fundació Autisme Mas Casadevall
bonart serinyà - 07/11/23

La Fundació Lluís Coromina ha engegat una línia de col·laboració amb la Fundació Austime Mas Casadevall per contribuir a fer arribar més i millor les pràctiques artístiques a aquesta entitat del tercer sector. Durant tot el mes d'octubre ha convidat a l’artista, docent i pedagog mexicà César Martínez -que coneix bé la realitat de la zona-, a fer una estada a Banyoles, en el seu espai de residència de la plaça Major -antic estudi de l'artista Lluís Vilà-. L'autor ha desenvolupat el projecte No somos sin los otros. Cocinando el futuro con Arte Integral a la Fundació Autisme Mas Casadevall. Els responsables de la Fundació Coromina van visitar l'any passat a l'autor a Mèxic, gràcies a la intermediació del també creador Roc Parès, per teixir el procés de treball que es va presentar la setmana passada als espai de Mas Casadevall però que acabarà exhibint-se dins l'exposició retrospectiva que la Ciutat de Mèxic dedicarà a César Martínez el setembre del 2024.

César Martínez és un artista -recentment acaba de ser premiat pel Ministeri de Cultura de Mèxic- que té la particularitat de crear escultures que viuen, respiren i s’omplen de llum davant del públic. El seu treball com a creador ha transitat per diferents aportacions conceptuals i suports tècnics, utilitzant des de la pólvora i la dinamita amb finalitats artístiques “deconstruint allò destructiu”, creant amb allò que destrueix; així com lús de mitjans electrònics i digitals en suports diversos, tant en pantalla com performances interactius. La creació d'escultures humanes comestibles i digeribles li ha valgut l'oportunitat de mostrar i degustar la seva obra a diferents països el seu metapunt de vista sobre els Tractats de Lliure Menjar-se com North America Cholesterol Free Trade Agreement o North America FAT Free Trade Agreement.

\'No somos sin los otros\', un projecte de César Martínez a la Fundació Autisme Mas Casadevall Alguns dels integrants i col·laboradors de la proposta, entre ells l'artista Marcel·lí Antúnez i la seva companya Begoña Egurbide.

Durant la seva estada, amb petjades i impressions d'alguns dels residents de la Fundació Autisme Mas Casadevall, els seus testimonis corporals així com les sensacions que aquestes persones tenen de la realitat, ens valem del recurs d'utilitzar les mans amb tot allò que això implica: salutació, confiança, amistat, solidaritat, complicitat, integració i perseverança.

\'No somos sin los otros\', un projecte de César Martínez a la Fundació Autisme Mas Casadevall D'esquerra a dreta, Roc Parès i César Martínez

Martínez ha configurat escultures humanes de cera i escultures comestibles que moltes d’elles son reproduccions del cos humà, aquestes reproduccions es van oferir el 2 de novembre al públic com aliment i degustació en una performance a la Sala Manel Ventura de la Fundació Autisme Mas Casadevall.

La-Galeria-201602-recursBANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90