Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Iona Palau al Terracotta Museu

Iona Palau al Terracotta Museu

L'espai La Peixera del Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà presenta, des del 20 d'octubre d'enguany, la nova exposició temporal de Iona Palau titulada 40º. Segons la ceramista "aquesta mostra és el punt de partida de l'obra titulada 40º, una experimentació basada en el diàleg entre el fang, el foc i jo, que busca sinergies entre l'escoliosi i la deformació piroplàstica que pateix el fang vermell, jugant amb l'asimetria i la bellesa de les formes imperfectes" i afegeix que "per aquesta mostra he investigat la deformació piroplàstica de l'argila ferruginosa del meu poble, Sant Just Desvern, afegint, un nou element de diàleg que és el territori".

L'obra de 40º és una obra de reconciliació amb l'esquena de l'artista i a la vegada és molt reivindicativa, ja que, per una banda, vol fer valdre el fang vermell i el seu ús en la creació de ceràmica artística, prenent consciència de la riquesa del territori, i per l'altra, vol apostar per la creació a partir del defecte i reivindicar del prefix DE- revertint la seva connotació negativa i emprant-lo en positiu.

L'artista convida a l'espectador a endinsar-se al seu "món deformàtic" on les peces estan fetes i pensades per a ser tocades i experimentades.

L'exposició es podrà visitar de dimarts a diumenge de 10:00 a 13:00 hores del matí i de 16:00 a 19:00 hores de la tarda fins al 14 de gener del 2024.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px