banner-1280x150-gene

Notícies

Mor el pintor Eduard Arranz-Bravo als 82 anys

Artista internacional, ha estat un dels grans noms de l'art català des dels anys 60

Mor el pintor Eduard Arranz-Bravo als 82 anys
bonart barcelona - 20/10/23

El pintor Eduard Arranz-Bravo ha mort als 82 anys. Artista molt prolífic, ha exposat en ciutats de tot el món com ara Barcelona, Madrid, Amsterdam, París, Rio de Janeiro i Sao Paulo. Les seves obres han estat exposades al Museu d’Art Modern de Saõ Paulo (Brasil), al Museu Nacional d'Art Reina Sofía (Madrid), al Centre Cultural Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat), al Centre Cultural de Terrassa i a la Franklin Bowles Gallery (Nova York), així com diversos espais de Barcelona, entre d’altres.

Als 70 va iniciar una intensa col·laboració amb Rafael Bartolozzi de deu anys d’exposicions, actes, edificis pintats, disseny i tota una sèrie d’activitats molt diverses. Obres conjuntes són les decoracions murals de la fàbrica Tipel a Parets del Vallès (1971), la d’un centre comercial a Magaluf (1973) i la casa de Camilo José Cela a Mallorca (1979), a més de diverses escultures.

Entre les seves obres, destaquen la sèrie de litografies La casa, la sèrie Pantocrators, l’acció Cadaqués blau, al passeig de Cadaqués; la il·lustració d’El callejón de los milagros, del premi Nobel Naguib Mahfuz; amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona va fer una sèrie de segells de correus; a finals dels 90 va fer 40 pintures originals per al programa del Gran Teatre del Liceu de Barcelona; va il·lustrar Homenatge a Catalunya, de George Orwell, editat pel Círculo de Lectores de Barcelona; va realitzar l’escenografia per a Del bressol a la cadira passant pel banc, de Martí Peraferrer a la Sala Muntaner de Barcelona.

L’any 2012 la Fundació Arranz-Bravo va presentar el projecte L’enigma de la llum, una instal·lació feta amb pintures, escultures, gravats i obra sobre paper, i l’any 2019, va dissenyar l’exterior del creuer Norwegian Encore, per la companyia Norwegian Cruise Line LTD als EUA i va pintar un llenç de grans dimensions per a la nova terminal de Miami de Norwegian.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90