canal-mnactec-1280-150

Notícies

La Fundació Girona Est estrena nova seu: la Casa de les Arts

El nou equipament, que ha tingut la direcció estratègica de la consultora bonart cultural, també serà la seu de l'Associació Azahara, especialitzada en intercanvis entre Marroc i Catalunya

La Fundació Girona Est estrena nova seu: la Casa de les Arts
bonart girona - 19/10/23

La Fundació Girona Est ha estrenat un nou equipament per a la ciutat, una casa dels anys setanta totalment reformada a Mas Ramada serà la nova seu de la Casa de les Arts, un espai que “vol unir la ciutat que ignora el barri i el barri que ignora la ciutat”, explica el president de la fundació, Jaume Sanabras. La iniciativa és cent per cent privada i també acollirà la seu de l'associació Azahara.

A la presentació, que va tenir lloc el 18 d'octubre, van assistir quatre regidors de l’equip de govern, encapçalats per la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis (Junts), i el regidor de Cultura, Quim Ayats (ERC); el representant de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral. “Aquesta iniciativa ajuda a cobrir el buit que hi ha a Catalunya en matèria de disciplines com ara música, cuina o arquitectura i recorda el campus de les Arts de Can Ricart al Poble Nou, a Barcelona”, va dir Geis.

La Fundació Girona Est estrena nova seu: la Casa de les Arts

A curt termini, la Casa de les Arts és la seu de la fundació, que té 56 membres, la gran majoria empreses. Bonart Cultural és també una de les entitats que col·labora en aquest projecte. La casa disposa de sales de treball, una gran sala multiús i un espai exterior on es poden fer “exposicions, presentar llibres o actuacions musicals”, detalla el gerent de l’entitat, Bernat Rubió. La voluntat és que l’edifici sigui un punt per a residències d’artistes i creació de productes audiovisuals, tal com va exposar Ricard Planas, ceo de bonart cultural iu membre del patronat de la fundació Girona Est, en la inauguració.

La fundació treballa des de fa més de tres anys. Vetlla per ajudar les famílies dels barris a accedir a més oportunitats. El seu personal i els seus col·laboradors fan possible que hi hagi activitats de dibuix, de reforç educatiu o de mentoratge amb beca, entre d’altres. Amb dades de l’octubre del 2021, als barris de Vila-roja, Mas Ramada, la Creueta, el Grup Sant Daniel i la Font de la Pólvora hi vivien 4.200 persones.

La Fundació Girona Est estrena nova seu: la Casa de les Arts

Amb el treball en xarxa de les empreses de la fundació i d’altres col·laboradors, el nou equipament serà la seu de l’entitat Azahara, i “el quarter general de Ciutat policromada”, un projecte que pretén canviar l’estètica d’equipaments del sector.

La Fundació Girona Est estrena nova seu: la Casa de les Arts

Recentment l’activista plàstic i dibuixant Aleix Font Arroyo ha pintat la mateixa Casa de les Arts i va guiar una actuació fa uns mesos a l’escola de Vila-roja, en què alumnes de 3r i 5è van ajudar a definir com havia de ser la pintada de l’escola. És d’alguna manera una rèplica d’una iniciativa que cada any creix als barris de Can Gibert i Santa Eugènia de Ter amb el festival Monart.

 

BANNERS BONART_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88