canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Lourdes Fisa al Museu Enric Monjo

Lourdes Fisa al Museu Enric Monjo
bonart vilassar de mar - 21/09/23

Des del 3 de setembre fins al 15 d'octubre del 2023 es presenta el darrer treball de l'artista visual catalana Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, 1964) titulat Conviure amb l'art al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar. Aquesta és la primera vegada de Fisa mostra el seu treball a Vilassar de Mar.

El comissari d'aquesta exposició és Ramón Casalé i Soler que explica que la mostra de Fisa pot tenir diverses interpretacions, però "la principal d'elles és la de relacionar i cohabitar amb el concepte de creació, o cosa que és el mateix fruir de l'obra d'art ben a prop, que es pugui observar, tocar i sentir-se part d'ella. Per això ArtLiving, terme encunyat per l'artista pluridisciplinari Lourdes Fisa, parteix de la idea d'integrar en el mateix espai creatiu diferents maneres d'expressió com per exemple l'arquitectura, l'interiorisme i el disseny".

El visitant a la mostra pot adonar-se'n com l'artista incorpora una nova manera d'entendre l'art, ja que en una mateixa obra conviuen la pintura, el gravat i l'estampació a través de diversos suports com el vidre, el metall, la fibra de vidre, la fusta, el paper i la tela. Per la seva part, la pintora ha afirmat que el fet important és "gaudir de l'art des de l'emoció i la vivència". En paraules de Casalé, "l'obra de Lourdes Fisa es mou dins de l'abstracció, interessant-se també per la figura humana des d'un vessant esquemàtica. El gest, la matèria, el color i la línia s'uneixen als fragments de cartes, poemes, símbols, cartografies, camins, cruïlles..., tot allò que signifiqui descobrir nous camins, experiències i situacions que li serveixen per aconseguir els seus propòsits estètics.

Totes aquestes maneres d'expressió formen part del seu ideari creatiu, mitjançant la pintura, el gravat, el dibuix, l'escultura, l'esmalt, la fotografia, el vídeo o la instal·lació, i poden sorgir en una mateixa peça els quatre elements que configuren la natura: l'aigua, el foc, l'aire i la terra". Com a activitat paral·lela, s'ha programat un Diàleg amb l'artista pel dia 24 de setembre a partir de les 12:00 hores del migdia.

Lourdes Fisa és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l'especialitat de gravat i estampació. Ha realitzat estudis de postgrau a diferents universitats d'Europa i els EUA i la seva obra es troba en nombroses col·leccions públiques i privades com la Col·lecció La Caixa, Fundació Vila Casas, Col·lecció Enciclopèdia Catalana, Herzog August Bibliothek de Wolfenbüttel, HBK, etc. Els horaris de visita a la mostra són de dimarts a divendres de 17:00 a 20:00 hores i els dissabtes d'11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores. Els diumenges el museu restarà obert d'11:00 a 14:00 hores.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px