Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

'Medina Campeny, una trajectòria viscuda' a l'Espai Isern Dalmau

\'Medina Campeny, una trajectòria viscuda\' a l\'Espai Isern Dalmau
bonart barcelona - 20/09/23

L'Espai Isern Dalmau inaugura Medina Campeny, una trajectòria viscuda, una exposició que celebra els vuitanta anys en plena activitat de Madina Campeny en un moment clau de la seva trajectòria: quan està a punt la col·locació de les quatre escultures en què ha estat treballant des del 2016 per a les torres dels quatre evangelistes de la Sagrada Família.

Medina Campeny, una trajectòria viscuda, comissariada per Ricard Planas, té com a fil conductor el temps, i recull una trajectòria, tota una vida, tot recreant l’estudi de l’artista.

L’art de la tridimensionalitat ben prompte el subsumeix dins d’una abstracció d’arrel constructivista i en el món irracional d’ascendència surrealista. Crític i alhora irònic, es nodreix dels moviments avantguardistes com el dadaisme, tot i que mai abdica del seu llenguatge d’empremta autòctona. L’extraordinari domini de la tècnica del dibuix, el fet de saber harmonitzar monumentalitat i paisatge, la relació indissoluble entre els elements orgànics extrets de la natura i les formes geomètriques, així com la introducció del fragment com a element indispensable de reformulació, ens obren nous camins i perspectives dins d’una inesgotable font d’expressió d’idees i pensaments innovadors.

Medina Campeny sempre ha estat un escultor de vocació, autodidacte, posseïdor d’un ric bagatge d’experiències vitals que passen per alguns moments cabdals, com ara la coincidència del seu viatge a Lió per una exposició a la galeria Marcel Michaud, amb les revoltes de maig del 1968 o la seva estada de quinze anys a Nova York. Una acumulació de vivències que ha traduït en un modus operandi concret. Una oportunitat per descobrir que en la seva obra sovint és més important allò que suggereix que allò que representa.

L’exposició es podrà visitar a partir del dimecres 20 de setembre en horari d’obertura, però la inauguració oficial tindrà lloc el dimecres 27 de setembre, a les 19 h.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px